Džíny musejí sedět. Poradíme, jaké vybrat, abyste byla co nejvíce sexy

 Móda 
18. listopadu 2017 08:02 / Marie Popelková
  1
📷
4 fotografie v galerii
Výběru džín věnujte pozornost, mohou váš outfit pozvednout i zcela shodit Pixabay
Džíny snad nechybějí v žádném šatníku ženy. Jsou univerzální a hodí se pro volný čas i do práce. Aby vám ovšem slušely, musíte vybrat takové, které budou lichotit vaší postavě. Pokud si totiž pořídíte nepadnoucí kousek, váš celkový outfit už nic nezachrání.

Jen málokterá žena má doma pouze jedny džíny a jsou i takové, kterým skříň riflovými kalhoty doslova přetéká. Někdy ale méně znamená více. Aby totiž džíny vypadaly opravdu dobře, musejí perfektně padnout. Máme pro vás pár praktických rad, které vám pomohou vybrat ty nejlepší, ve kterých se budete cítit opravdu skvěle.

Džíny podle postavy

Džínů existuje nepřeberné množství typů a obvykle každý sluší jiné postavě. V každém šatníku ženy by ale neměly chybět klasické rovné džíny - ty totiž padnou štíhlým ženám i těm s pár kilogramy navíc a skvěle v nich vypadají drobné i vysoké ženy. Touto volbou zkrátka nic nepokazíte. O tom, jaké džíny jsou letos in, jsme psali zde.

Obměnou klasických rovných džín jsou pak tzv. boyfriend cut džíny, které vycházejí z pánských střihů a mají níže položený sed. Výborně vypadají moderně ohrnuté a v kombinaci s nízkými teniskami nebo oxfordkami. Přestože je tento střih velmi trendy, je nutno dodat, že sluší spíše vyšším štíhlým postavám.

Jedním z univerzálnějších střihů pro všechny postavy jsou pak džíny do zvonu, tzv. bell bottom nebo jejich mírnější varianta  - boots cut. I tyto kalhoty sluší ženám bez ohledu na postavu.

Pokud máte problém s větším bříškem, tak se vyhněte bokovkám a pořiďte si rifle s vyšším pasem.

Nenadělila vám příroda dlouhé gazelí nohy? Dejte si pak pozor při ohrnování nohavic, které opticky zkracují nohy. Vezměte si raději rifle cigaretového střihu, které sluší drobnějším dívkám. Ovšem není nic jednoduššího, než si prodloužit nožky vysokým podpatkem. Když zkombinujete úzké džíny s lodičkami, budete vypadat elegantně a velmi sexy.

Sexy zadeček

Pokud chcete v džínách vyzdvihnout vaše pozadí, jeho svůdné křivky skvěle vytvarují dobře padnoucí skinny džíny. Pokud chcete mít opravdu sexy pozadí, vsaďte na džíny s push-up efektem, které díky speciálnímu střihu efektně vytvarují dámské pozadí, aniž byste musela trávit hodiny v posilovně.

Pokud vás naopak trápí větší zadek, nikdy si nepořizujte kalhoty bez zadních kapes. Bezkapsové džíny totiž vaše pozadí opticky zvýrazní.

Máte-li naopak problém s malým zadečkem a ráda byste byla v těchto partiích výraznější, oblečte si tzv. mrkváče. Hipster móda, čerpající z módních i nemódních stylů minulosti, vytáhla mrkváče opět do ulic, a tak pozapomenuté džíny z 80. let opět patří do cool šatníku. Nejenže prodlužují nohy ukončením vysoko u pasu, ale právě příznivě tvarují dámské hýždě. Nechte tvar kalhot vyniknout s krátkými topy a svetříky.

Velikost džín

Do kabinky si vždy vemte více velikostí a pamatujte, že nové džíny by vám měly být spíše těsnější než volnější - většinou totiž o půl čísla až číslo ještě povolí. Pokud si tedy vezmete z obchodu volnější džíny, za chvíli na vás budou nevzhledně plandat. Takže se nebojte a klidně si pořiďte kalhoty trochu těsnější.

Každý střih džínů padne jinak. V džínách se pořádně projděte, předkloňte se, udělejte dřep, abyste věděly, zda vám opravdu sedí a nekrčí se v bocích. Každá žena má přinejmenším představu, jaký typ postavy má a na to je třeba brát ohledy. Nenechte se zlákat měnícími se trendy. Jděte vždy po střihu, který víte, že vám zaručeně sluší.

Při praní je vždy dejte naruby a nepoužívejte aviváž. Po ní džíny ztrácí svou pevnost a snáze se vytahají na místech, kde je na ně kladena větší zátěž, jako jsou kolena a vrchní část kalhot.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod