Sníte o větších prsou? Tohle byste měli vědět o prsních implantátech

 Krása 
20. června 2018 09:16 / Ema Maxová
  0
📷
3 fotografie v galerii
Investice do kvalitních typů implantátů se vyplatí Shutterstock
Plastická operace prsou patří mezi nejčastější zákroky estetické medicíny. Mnoho žen o ní sní, ale stále mají strach ji podstoupit. Výsledný efekt plastické operace prsou je závislý nejen na zkušenostech a kvalitě plastického chirurga, ale neméně důležitá je i značka a kvalita implantátů. Víte, že některé značky kryjí téměř všechny škody, ale jiné jen minimum?

Když žena dospěje k názoru, že je pro ni plastická operace prsou tím pravým řešením, zaměří obvykle svou pozornost na výběr plastického chirurga a velikost a typ prsních implantátů. Často nejdříve zavítá na internetová fóra, přečte si zkušenosti jiných žen, zkonzultuje své představy s lékařem, kterého si vybrala, a pak už honem na plastiku prsou. Jen málokterá žena se před zákrokem zajímá o záruční program vybrané značky implantátů.
 
Je přirozené, že ženy se zajímají především o to, jak nová prsa budou vypadat, zda operace proběhne v pořádku a kolik je to celé bude stát. Potřeba nového poprsí vychází z dlouhodobě neuspokojivého pocitu z vlastního těla, a tak je běžné, že primárním cílem pacientek je co nejdříve svá prsa zkrášlit, většinou zvětšit, a to, co nastane v následujících měsících či letech, je příliš nepálí.

„Obecně se dá říci, že čím je kvalita implantátů vyšší, tím je riziko pooperačních komplikací nižší. Proto výrobci nejkvalitnějších prsních implantátů, jaké používáme na naší klinice, mohou pacientkám poskytnout velmi široké záruky – mohou si to jednoduše vzhledem k nízké četnosti komplikací dovolit,“ říká MUDr. Karel Urban z pražské kliniky plastické chirurgie Esthé a dodává: „Z mé dlouholeté praxe ale vím, že řada pacientek se o záruční program začne zajímat, až když dojde k problému. Například k prasknutí implantátu.“

K nim může dojít zvláště v případě levnějších značek, kdy kapkovitý implantát s měkkým gelem jednoduše po několika letech ztratí původní tvar. „Svým klientkám, které si přejí přirozený tvar poprsí, rád doporučuji anatomické implantáty s pevnějším gelem. S tímto typem implantátů dokážeme nejen zvětšovat objem, ale také cíleně tvarovat prs, navíc již máme zkušenost, že požadovaný tvar se udrží dlouhodobě. Tyto implantáty mají absolutně nejnižší riziko postoperačních komplikací a reoperace je v jejich případě nejméně pravděpodobná. Jejich záruční program vznikl na základě 10letých studií, které vypovídají o nejnižší sledované četnosti komplikací. I proto jsou kryty nejširšími zárukami,“ vysvětluje MUDr. Urban.

„Investice do levnějších typů implantátů se pacientce obvykle nevyplatí, protože v případě nutnosti výměny implantátu musí počítat s nemalými finančními výdaji nejen na novou operaci, ale i s náklady spojenými s rekonvalescencí nebo ušlou mzdou,“ dodává MUDr. Urban.

Výrobci s FDA certifikací, jako například Mentor, poskytují záruku na téměř všechny eventuality, které by mohly nastat, a to automaticky ihned po vložení implantátů. Záruka pak pokrývá nejen riziko prasknutí, ale i kapsulární kontraktury, zdvojení vazivového pouzdra nebo pozdní serom. V případě prokázané ruptury výrobce může poskytnout i částečnou finanční náhradu doložených operačních nákladů nutných k odstranění komplikací. Nově mohou lékaři zažádat kromě výměny reklamovaného implantátu také o bezplatnou náhradu protilehlého nepoškozeného implantátu.

„V dlouhodobém horizontu jsou nejlépe chráněny pacientky, které navštíví renomovanou kliniku, a zkušený lékař jim doporučí prověřené implantáty kryté širokým záručním programem. Zajistí si tak vysoce kvalitní lékařskou péči, minimalizují výskyt pooperačních komplikací a současně eliminují finanční náročnost spojenou s případnou reoperací,“ uzavírá MUDr. Urban.

Náš tip: Toto léto můžete získat slevu na operaci až 14 000 Kč a další výhody! Přihlašovací formulář a podmínky akce naleznete na webových stránkách kliniky plastické chirurgie ESTHÉ.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?