Honí vás mlsná? Možná vám chybí tyto důležité minerály

 Ostatní 
11. listopadu 2018 08:08 / Šárka Sokolská
  0
📷
6 fotografií v galerii
Naučte se rozumět svému tělu Shutterstock
Také vás občas honí "mlsná"? A je jedno, zda je to chuť na čokoládu, hranolky nebo na něco pikantního. Věřte ale tomu, že tělo vám tímto dává najevo, že mu chybí minerály. Jak poznat, o které jde?

Určitě jste to také někdy zažili. Vaše myšlenky se celý den upínají jenom k jednomu konkrétnímu jídlu a ne a ne na něj přestat myslet. A i když se snažíte, přeci jen nakonec tomu podlehnete a dáte si čokoládu nebo pořádný hamburger. Proč tomu tak je?

Před menstruací železo

Zejména ženy během menstruace mohou pociťovat silnější chutě na červené maso nebo čokoládu. Je to proto, že tělo potřebuje větší přísun železa. Zkuste tyto chutě zkrotit luštěninami, dýňovými semínky nebo hořkou čokoládou. Jestli přesto toužíte po čokoládě, klidně si ji dejte. Ale jen kvalitní hořkou. V jedné porci se totiž skrývá doporučená denní dávka železa.

Chutě na sýr?

Nesnesitelné chutě na sýr nebo sýrové omáčky všeho druhu zase signalizují, že by vaše tělo potřebovala větší přísun Omega-3 mastné kyseliny. A ty najdete v hojném zastoupení převážně u ryb z chladných vod, zejména u lososa. Ale stejně dobře poslouží také lněná semínka. Ta kromě toho, že obsahují Omega-3 mastné kyseliny, také chrání před nemocemi srdce a cév.

Absťák po soli

Toužíte po hranolkách nebo pořádně pikantních brambůrcích? Vaše tělo tak postrádá sůl. Ale neznamená to, že byste solili málo. Naopak. Sůl totiž působí v lidském organismu jako droga a když její hladina klesne nad navyklou mez, spustí vnitřní alarm. O tématu, jaké množství soli je zdravé a prospěšné a kdy už naopak škodí, jsme psali zde.

Nedostatek soli ale také může znamenat, že vaše tělo potřebuje vodu. Pokud ale ani po pár sklenkách vody vaše chuť na slané neustává, to, co vám chybí, může být hořčík, vápník anebo zinek. Zkuste proto jako první pomoc sáhnout po mandlích, které obsahují vápník, špenátu nebo luštěninách na doplnění hořčíku.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?