Pět znepokojivých důvodů, proč by vaše děti neměly jíst sníh

 Děti 
16. ledna 2018 10:00 / Kateřina Kofroňová
  3
📷
3 fotografie v galerii
Sníh je mnohem škodlivější, než býval dřív Shutterstock
Nejez ten sníh, bude ti blbě! Tak tuhle větu slyšel ve svém životě snad každý z nás, a to hned několikrát. V dnešní době je navíc toto tvrzení mnohem pravdivější, než kdy předtím!

Rodiče nás všechny strašili tím, že když budeme jíst sníh a olizovat rampouchy, bude nás bolet břicho a nevyhneme se průjmu. I když jsme je často neuposlechli, průjem se většinou nedostavil. Ale to na tom ještě nebylo naše ovzduší tak špatně jako dnes.

Strůjcem problému je ovzduší

Podle posledních studií je naše ovzduší stále více znečištěné, díky čemuž každoročně zemře více než 3 miliony lidí. Úmrtí jsou nejčastěji způsobena výfukovými plyny, které, aniž bychom to nějak pociťovali, denně vdechujeme.

Sníh jako škodlivá zmrzlina

A právě sníh funguje jako houba, která do sebe všechny škodliviny natáhne. Stačí sníh škodlivým látkám vystavit na pouhou hodinu a jejich počet v něm několikanásobně vzroste. Jakmile pak děti vloží sníh do pusy, užívají si doslova zmrzliny s toxickou příchutí.

Co vlastně sníh obsahuje?

Nedávno se skupina vědců rozhodla prozkoumat, co vlastně sníh v dnešní době obsahuje. Výsledky byly vskutku alarmující.

  • Sníh obsahuje velké množství výfukových plynů, které mají na svědomí přes tři miliony lidí ročně. Vaše děti pak vystavujete podobnému nebezpečí, jako kdybyste je na chvíli posadili za kouřící výfuk.
  • Sníh je schopen absorbovat benzen, toulen, ethylbenzen a xylen. Ze sněhové či rampouchové pochoutky je rázem koktejl nebezpečných látek, špíny a prachu.
  • Navíc sníh, který po zimě roztaje, tyto látky uvolní zpět do ovzduší, a tak se tento kolotoč může donekonečna opakovat.

Postavte proto s dětmi raději sněhuláka, nebo je vezměte na lyže. Děti zabavíte, unavíte a ještě je něco naučíte. Jak správně vybrat lyžařskou helmu se dočtete zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod