Toužíte po zajímavých nehtech? Nalakujte je pomocí obyčejné vody

 Krása 
02. června 2018 13:35 / Marie Popelková
  3
📷
4 fotografie v galerii
Lakování pomocí vody dodá nehtům nevšední vzhled Shutterstock
Způsobů, jak si nalakovat nehty, existuje mnoho. Pokud hledáte něco neotřelého, možná vás osloví lakování nehtů pomocí vody. Je to snadné a výsledek stojí za to. Navíc zajímavé a netradičně vzorované nehty jsou stálým trendem, takže rozhodně budete in.

Lakování vodou (water marble) není nijak složité, takže ho zvládne i naprostá začátečnice. Samozřejmě i zde platí, že trénink dělá sportovce. Když si tuto techniku osvojíte, můžete si pak pohrát s nejrůznějšími variacemi. Díky tomu dosáhnete na svých nehtech nejrůznější zajímavé vzory. Výhodou ale je, že hezkého výsledku docílíte i při naprosto prvním pokusu. Zkrátka nemáte co ztratit. O fíglech, které zabrání odlupování laku na nehty, jsme psali zde.

Co budete potřebovat

Než se do lakování vodou pustíte, připravte si pár nezbytných pomůcek:

  • alespoň dva různobarevné laky
  • špejli
  • vatové tyčinky do uší
  • obyčejnou tužku nebo nějaký jiný nástroj s ostrým hrotem
  • podložku
  • izolepu nebo náplast
  • nádobu s vodou, kterou vám nebude líto ušpinit

Postup lakování pomocí vody

Nejprve si nehty nalakujte bílou podkladovou vrstvou, barvy jsou pak výraznější a déle vydrží. Po zaschnutí podkladového laku musíte ochránit okolí nehtů proti nechtěnému znečištění lakem. Oblepte je tedy izolepou nebo náplastí, a to nejen na kloubu pod nehty, ale i nad a přímo pod nehtem. Vyhnete se tak zdlouhavému odstraňování laku z míst, kde není potřeba. 

Nyní můžete přejít k samotnému mramorování. Do připravené nádobky s vlažnou vodou začněte postupně do středu kapat jednotlivé barvy laků. Nová kapka přijde vždy do středu té předešlé, ta se pak sama roztáhne do krajů nádobky a vytvoří na hladině barevné kružnice. Vezměte předmět s ostrým hrotem a v kruzích opatrně udělejte vzory, dle vlastního uvážení. Hezky vypadá skoro cokoliv.

Jakmile jste s obrazcem na hladině spokojena, přijde to nejdůležitější. Nehtem si vyměřte, jakou část obrazce chcete „otisknout“ a poté prst otočený nehtem dolů vložte přímo do jeho středu. Zde je důležitá rychlost, čím rychleji nehet projde barevným obrazcem, tím lépe bude samotný výsledek vypadat. Předejdete tak vzniku bublinek na laku. Dejte také pozor, aby se nehet nedotýkal dna ani okraje nádobky. Prst nechte ponořený ve vodě a druhou rukou za pomocí tyčinek do uší odstraňte z hladiny přebytečný lak. Poté můžete prst z vody vytáhnout.

Opatrně odlepte náplast z prstu, abyste si nepoškodila lak. Přebytečný nátěr odstraňte pomocí odlakovače a tyčinek do uší.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47