Jak najít svůj vlastní módní styl

 Móda 
16. října 2017 07:27 / Marie Popelková
  0
📷
1 fotografie v galerii
Najít si svůj styl není tak jednoduché, jak by se zdálo Shutterstock
Samy víte, že i přes snahy rodičů vás nějak oblíknout do školky, jste se stavěly na zadní a měly jasnou představu, co na sebe. Tady to začalo.

Stále hledáte svůj styl v oblékání, který vám bude vyhovovat? Chcete být konečně spokojené s tím, co máte na sobě a toužíte po pocitu, že vám to skutečně sluší? To vše je možné! Nalezení svého stylu v oblékání dokonce není nic složitého. Stačí dodržovat několik následujících rad a svůj styl naleznete snadno i vy.

Ne vše nám sluší

V každém dámském magazínu na nás chrlí módní rady a tipy, co bychom si rozhodně měly koupit a co v našem šatníku zaručeně nesmí chybět. Opravdu ale budete nosit kabelku s třásněmi či tričko s vtipným potiskem, když jste úspěšnou ředitelkou mezinárodní firmy?. Životní styl a práce jsou dva základní faktory, které velmi (aniž bychom si to mnohdy uvědomovaly) ovlivňují naše oblékání. 


Dalším faktorem je samozřejmě věk a postava. To, co sluší dvacetileté štíhlé slečně, nemusí vypadat pěkně na sympatické čtyřicetileté podnikatelce a matce dvou dětí. Dnes se nosí téměř vše. Otázkou je, jak a co zkombinujete. Podstatné rovněž je, na jakou příležitost váš outfit zvolíte. Někdy se bohužel setkáváme s tím, že se ženy domnívají, že když budou nosit značkové věci, budou jednoznačně IN. Omyl! Ani značka vám nezaručí, že váš outfit bude dokonalý.

Jak vědět, co si obléci?

Klíčem k úspěchu je v první řadě zůstat sama sebou. Mít styl mimo jiné rovněž znamená najít kompromis nejen mezi tím, co se mi líbí a co je právě IN, ale i tím, co si mohu dovolit, a to nejen ke své postavě, postavení, věku, ale také temperamentu, který vyzařujeme. Jinak se obléká tichý introvert nebo společenský extrovert.

Styl však není jen oblečení, ale také účes, líčení, doplňky a mnoho dalšího. Nevíte si rady, jak najít váš styl? Zkuste jednoduchý tip – najděte si obrázky toho, co se vám líbí a co byste si na sobě dokázaly představit. Když si nakonec všechny fotografie jednotlivých outfitů projdete, uvidíte, že v nich něco převládá – pravděpodobně to, co je vám blízké.

I styl prochází vývojem

Aniž byste si toho všímaly, hledání našeho módního stylu nás pronásleduje již od dětství. Pamatujete, když jste si oblíbily jedny šaty, které jste chtěly neustále nosit? Nebo když jste odmítaly nosit sukně, protože jste se cítily dobře jedině v tmavých džínách? Tehdy jste určitě neřešily, zda je daný kousek módní, zkrátka se vám líbil!

V období dospívání si pak každý projde tím, že má své idoly a těm se chce více či méně podobat. Když se dnes podíváte na fotografie ze střední školy, budete se možná divit, jak jste si něco “takového” na sebe mohly vůbec vzít. Tím si projde opravdu každý. Najít si svůj styl zkrátka chvíli trvá. Respektive i náš styl se neustále vyvíjí.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod