Na klasický cop se téměř zapomnělo. Vykouzlete s ním úžasné účesy!

 Krása 
13. března 2018 12:55 / Kateřina Kofroňová
  0
📷
7 fotografií v galerii
Copánek patří mezi nejzákladnější účesy Shutterstock
Copy nemusí zůstat pouze ve školních lavicích. I dospělé ženy dokáže ozdobit promyšlený účes, na jehož vytvoření stačí obyčejný cop. Jaké jsou jeho podoby a jaké účesy s ním můžete vytvořit, se podívejte o pár řádků níže.

Základem je klasický cop ze tří pramenů. Bez znalosti jeho pletení se dál neobejdete. Učesané vlasy rozdělte do tří pramenů. Vnější prameny překládejte přes jeden vnitřní, středový pramen, a to na střídačku – levý, pravý, levý, pravý. Pokud máte dostatečně dlouhé a husté vlasy, bude skvěle vypadat i jeden plný cop, nebo dva přehozené přes ramena.

Dříve bylo zvykem copy utahovat, dnes je utahujte při pletení, ale po uvázání do gumičky jednotlivá oka opatrně povytahujte – působí to pak nadýchanějším a lehce nedbalým dojmem, což je žádoucí. A pokud chcete být zaručeně in, přečtěte si, jak sladit obočí s barvou vlasů.

Francouzský cop

Jeden nebo dva? Záleží na tvaru vaší hlavy, stylu, ale i momentální náladě. I francouzské copy vypadají nejlépe na dlouhých vlasech, ale ani krátké vlasy nejsou překážkou. Při jejich pletení se začíná vždy od temene. Pokud pletete jeden, začněte uprostřed, při pletení dvou si vytvořte pěšinku a poté pleťte copy po bocích hlavy. Postupujte stejně jako při pletení klasického copu, jen přidávejte další vlasy do již vzniklých pramenů. Chcete-li uhlazený dojem, každý pramen, který budete přidávat, učešte. Pokud chcete spíš copy ve stylu „messy hairstyle“, česáním se nezabývejte.

Holandský cop

Možná o tom slyšíte prvně, ale existují dva druhy zaplétaných copů. Francouzský a holandský. Jejich smysl je stejný – uplést vlasy od temene ke krku po celé ploše hlavy. Ovšem styl pletení je odlišný a stejně tak i jejich vzhled. Francouzský cop vypadá, jakoby se vlasy sbíhaly dovnitř, kdežto holandský cop působí, jakoby vám někdo na hlavu nalepil extra cop. Podívejte se do naší galerie.

Rybí cop

I rybí cop je velmi oblíbený, vypadá nádherně a navíc vlasy mnohem více drží. Plete se vlastně ze dvou pramenů, ze kterých se na přeskáčku z každé strany odebere uzoučký pramen a vloží se doprostřed. Pletení trvá mnohem déle, ale výsledek stojí za to. I rybí cop vypadá dobře, když se z něj nakonec povytáhnou jednotlivá oka.

Šikmý ze čtyř

Velmi elegantně vypadá cop, který se plete ze čtyř pramenů, a to zleva doprava podél hlavy, nebo zprava doleva. Vyberte si stranu, na které chcete začít plést, z pár vrchních vlasů vytvořte čtyři prameny a za neustálého přidávání dalších pramenů je překládejte přes sebe. Na návod se podívejte do naší galerie.

Cop odspoda

Netradiční, šik, rebelské a velmi módní. Jedná se totiž o vysoký drdol, který patří v dnešní době snad mezi nejčastější neformální účesy. Vlasy, které do něj ovšem ústí, nejsou jen tak stažené, ovšem od krku zapletené v cop. Docílíte ho jednoduše. Vlasy důkladně učešte, předkloňte hlavu a místo od temene začněte plést francouzský nebo holandský cop od krku nahoru. V galerii najdete návod, jak na to.

Nepletený cop z gumiček

Jednoduchý a extrémně nadýchaný je cop, který vytvoříte bez pletení, zato se zásobou malinkých silikonových gumiček. Uvažte si vysoký culík z vrchních vlasů a pod ním hned další z další části vlasů. První culík poté rozdělte na dva prameny, které svažte gumičkou pod druhým culíkem. Můžete si pomoci skřipcem, aby se vám vlasy nepletly. Takto pokračujte, dokud vám nedojdou vlasy. Návod opět naleznete v galerii.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47