Podpatky jsou sexy! Ale jen, pokud v nich umíte chodit. Naučíme vás to

 Krása 
05. května 2018 11:39 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Podle studií až polovina žen neumí správně chodit na podpatcích Shutterstock
Podpatky jsou sexy. Dokáží ženu udělat vyšší, štíhlejší a prodlouží jim nohy. Ale není nic horšího, než žena na podpatcích, která v nich chodí jako „kačena“, shrbená a s pokrčenými koleny. Naučíme vás chodit na jehlách.

Boty na podpatcích jsou prostě trendy. Hodí se ke kterémukoliv outfitu. Jenomže to chce hlavně jedno. Umět na podpatcích chodit. A bohužel, tohle umění zvládají jen některé z nás. Podle odborníků v nich krásně vypadá sotva jen polovina ze všech dam, které je nosí. A ne nadarmo musejí všechny modelky absolvovat tvrdý trénink, než v nich zvládnou chodit s tou pravou grácií. Ale nebojte. Naučit se to můžete i vy.

Správný výběr

V první řadě je potřeba si koupit kvalitní boty. A k nim určitě nepatří lodičky za tři stovky, z umělého materiálu, který je nepoddajný, který vám bude kroutit a křivit prsty a dělat puchýře. A pokud se vám i při nácviku nějaký ten puchýř objeví, rady, jak s ním rychle zatočit, jsme psali zde. Raději sáhněte hlouběji do kapsy a vyberte si kožené, které se přizpůsobí tvaru nohy.

Navíc, pokud jste do této doby chodila jen v teniskách a balerínách, obujte si zprvu nižší podpatky, protože dvanácticentimetrové jehly by na vás byly skutečně moc.

Tělo jako pravítko

Při chůzích na podpatcích je nutné dbát na správné držení těla. Takže si nasaďte podpatky, stoupněte před zrcadlo a srovnejte postavu. Hlava by měla být vzpřímená, ramena dejte dozadu a dolů. Zatáhněte bříško tak, že se nadechnete a s výdechem stlačíte žebra i ramena dolů. Tím pádem se vám zpevní i břišní svalstvo.  

Nejprve domácí trénink

Než vyrazíte do ulic, raději si chůzi na podpatcích natrénujte v klidu doma. Choďte v nich při vaření, úklidu nebo při přecházení od počítače k pračce a zase zpátky. Nemá smysl trápit se na vysokých kramflecích osm hodin. Stačí chvíli, aby si nohy pomalu začaly zvykat.

Rozložení váhy

Většina žen při chůzi na vysokých podpatcích přenáší váhu do špiček nebo pat nohou, což je samozřejmě špatně. Výsledkem toho je právě kačení chůze, která je křečovitá a nepřirozená. Navíc z toho bolí nohy. Na zem dopadá zhruba ve stejnou chvíli pravá strana přední části chodidla a podpatek. Díky tomu se i špička nohy vytočí malinko ven, což je správné. Stabilitu těla by měl dorovnávat pohyb boků, ramen a také rukou.

První kroky

Vždy je lepší volit kratší kroky než příliš dlouhé. Boky se při nich více pohupují a tím i zadeček, což muži přímo zbožňují. Důležité je dbát i na to, aby se nohy nekrčily v kolenou. Snažte se, aby chůze byla plynulá, a příliš se nehoupejte. A vyzkoušejte starou dobrou radu, chůzi s knihou na hlavě. Správný krok by měl být tedy krátký a nohy by se měly dávat rovně před sebe, tak jako při chůzi na kladině. Překládání nohou, které dělají modelky, sice vypadá krásně především na předváděcích molech, nicméně při běžném chození i tato chůze může vypadat komicky.

Konečně ven

Než vyrazíte na podpatcích do terénu, připravte na to své nohy. Několikrát skrčte a natáhněte prsty, roztáhněte je a zase dejte k sobě. Špičky propněte a pak ohněte do pravého úhlu. Nakonec krouživými pohyby uvolněte kotník. Až vyjdete ven, dejte pozor na kočičí hlavy, po kterých se chodit prakticky nedá. Stejně tak na měkkém povrchu, jako je písek, hlína, tráva. Pokud ho musíte přejít, přeneste váhu těla na špičky, podpatky zvedněte a co nejopatrněji našlapujte.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47