Pět netradičních tipů, jak využít lepící pásku

 Ostatní 
07. března 2019 15:17 / Gabriela Simenonová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Lepící páska je univerzální pomocník, který by neměl žádné ženě chybět Shutterstock
Lepící páska jistě nechybí v žádné domácnosti. Pojďme se podívat na zajímavé tipy k jejímu použití, o kterých jste možná doposud vůbec nevěděli. Pevně ​​věříme, že oceníte jejich praktičnost ve vašem běžném životě.

Víte, že první papírová lepící páska vznikla v už roce 1925 a za její vytvořením stál Američan Richard Gurley Drew, který byl zaměstnancem firmy vyrábějící smirkový papír?

To možná netušil, jak univerzálního pomocníka vlastně vymyslel. Lepicí páska najde uplatnění i ve chvíli, kdy byste to možná ani nečekali. 

Odstranění chlupů domácího mazlíčka z oblečení

Pokud máte kočku či pejska, asi se vám stává, že na svém oblečení občas objevíte chlupatý pozdrav. Jak se chlupů rychle a efektivně zbavit? Jestli právě nemáte po ruce váleček, který je sebere, poslouží stejně i lepicí páska, kterou si omotáte kolem ruky, lepicí stranou nahoru. 

Označení zavazadel

Cestujete na poslední chvíli a právě jste si vzpomněli, že kufr nebo cestovní tašku nemáte označené? V časové tísni vám pomůže i obyčejná lepící páska s papírovým povrchem, na který snadno dopíšete potřebné informace. Pak už stačí jen pásku nalepit okolo ucha tašky nebo kufru.

Jednoduchá domácí ozdobná manikúra

Tento tip je zejména pro dámy, které se rozhodnou udělat si kreativnější nehty, ale nechtějí si zbytečně kupovat speciální pomůcky k tomu určené. Pomocí pásky si můžete udělat vícebarevnou manikúru. Nejprve si nalakujte nehty základní barvou a po zaschnutí si pomocí pásky vytvořte na nehtech linie a pruhy, jaké se vám líbí. Pásku dobře přitlačte, aby lak nezatékal tam, kam nemá. Poté nalakujte dalším barevným lakem. O žhavých trendech v manikúře jsme psali před časem.

Odstranění malých třísek

Následující tip je opravdu netradiční, ale funguje. Lepivost pásky můžete využít k odstranění maličkých třísek v případě, když vám chybí pinzeta. Kousek lepicí pásky nalepte na oblast s třískou a pomalu odlepte. 

Vytvoření očních linek

I vám dělá problém vytvořit na obou víčkách stejné oční linky? Tak si vezměte na pomoc lepicí pásku. Jednoduše si kousek z ní odstřihněte, nalepte podle linie oka a dále linku namalujte obvyklým způsobem. Přesné linky již nebudou problémem. 

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?