Jak používat olej s vitaminem E pro lesklé a zdravé nehty

 Krása 
19. prosince 2020 17:17 / Mirka Malá
  0
📷
5 fotografií v galerii
Vitamin E je důležitou součástí péče o nehty Depositphotos
Ať už o své nehty pečujete doma, nebo chodíte do nehtového studia, určitě jste se s vitaminem E již setkaly. Je totiž obsažen ve většině krémů na ruce a olejích na nehty.

Je tedy jasné, že vitamin E je pro zdravé a hezké nehty klíčovou přísadou. Dermatologové proto vysvětlují, proč a jak jej správně používat.

Co je olej s vitaminem E

Podle dermatoložky Marisy Garshick působí vitamin E jako antioxidant, který pomáhá chránit nehty před poškozením volnými radikály a zároveň hluboce hydratuje a hojí destičky i okolní pokožku. "Jeho nejběžnější forma je známá jako alfa-tokoferyl," vysvětluje Garshick. "Existuje osm různých druhů vitaminu E, ale nejoblíbenějšími formami vitaminu E v péči o pleť jsou tokoferol a tokoferylacetát." I když existují různé varianty tokoferolu, říká, že gama a delta jsou nejúčinnější, protože to jsou typy, které fungují nejlépe jako antioxidanty.

Kromě hydratace a ochrany nehtů pomáhá vitamin E bojovat proti bakteriím a virům. Navíc pomáhá rozšiřovat krevní cévy, aby pomohly tělu (a nehtům) pracovat co nejlépe. Pokud jde o vaše nehty, znamená to, že vitamin E je činí silnými a zdravými.

Výhody oleje s obsahem vitaminu E pro nehty

"Olej s vitaminem E dodává všechny nezbytné výhody, které potřebujete pro růst zdravých a dlouhých nehtů,“ vysvětluje Garshick a upozorňuje, že jej lze aplikovat na nehty a kutikuly pro posílení a zvýšení hydratace. "Olej také zabraňuje popraskání kůžičky a suché pokožky kolem nehtového lůžka."

Co je ovšem velmi důležité, je fakt, že používání oleje s vitaminem E může zvrátit poškození nehtů. Není žádným tajemstvím, že některé laky na nehty a odlakovače mohou být pro nehty obzvláště škodlivé. Olej naštěstí funguje i jako opravář a ochranář před poškozením. "Použití oleje s obsahem vitaminu E na nehtové lůžko a kutikulu může zvrátit poškození způsobené odlakovačem a lakem na nehty," říká Garshick.

Olej také může eliminovat žloutnutí nehtů. Pokud neustále lakujete svoje nehty nepříliš kvalitními laky nebo na ně lepíte například polské či čínské umělé nehty, pak jste si jistě všimly, že vaše nehty žloutnou. Olej s vitaminem E po několika dnech používání dokáže toto zažloutnutí eliminovat. Ale pozor. "Nadměrně žluté nehty mohou být příznakem plísňové infekce, se kterou si samozřejmě vitamin E neporadí,“ dodává Garshick.

Olej je také důležitý pro výživu nehtů. "Nehty jsou vytvářeny mrtvými buňkami keratinu," vysvětluje Garshick. "K vytvoření zdravých silných nehtů je třeba, aby vaše odumřelé buňky dostaly pravidelné množství krve, které obsahují životně důležité živiny." Vitamin E pomáhá dodávat vaší krvi správné množství živin, které jsou schopné zajistit stálý růst všech složek nehtů.“

Nehtových olejů s vitaminem E je na trhu dostatek, vybrat si tedy můžete podle vlastního vkusu, značky nebo ceny. Vaše nehty si takový zázrak určitě zaslouží. Dále čtěte: Jak doma správně používat dermarollery, které omladí vaši pleť.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve