Sůl do koupele vybírejte podle typu svojí pokožky. Některé mají až zázračné účinky jak na pokožku, tak na celé tělo

 Zdraví 
28. října 2021 16:59 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Koupelová sůl přináší řadu zdravotních výhod Pixabay
Možná zrovna nejste vyznavači solných koupelí, ale pravdou je, že soli hrají důležitou roli při udržování tělesné rovnováhy a celkové kondice.

Jak je to možné? Minerály a živiny koncentrované ve vašem těle mají totiž podobné složení jako koupelové soli. To znamená, že mají vlastnosti potřebné k ochraně, obnově a udržení tělesné rovnováhy. I když není pochyb o tom, že koupelová sůl by měla být součástí vaší rutiny péče o tělo, existují další fakta, která vás o tom přesvědčí.

Co je koupelová sůl

Koupelové soli jsou obvykle vyrobeny z oceánských solí, a přestože si získaly popularitu teprve v posledních letech, tyto soli se používají již tisíce let a jsou uznávané pro své kosmetické a zdravotní výhody. I když si možná myslíte, že se od běžné soli příliš neliší, rozdíl je v jejich obsahu minerálů. Na rozdíl od běžné soli jsou mořské soli bohaté na hořčík, sodík, vápník a draslík, tedy minerály, které jsou nezbytné pro zlepšení zdraví a funkce pokožky, boj s kožními problémy a zlepšení přirozené ochranné bariéry pokožky. Je ale také důležité vědět, že ne všechny koupelové soli jsou stejné, zejména pokud jde o kvalitu. Jak si tedy vybrat sůl do koupele, která je pro vás nejlepší?

Jakou sůl si vybrat

Vždy vybírejte jen z přírodních koupelových solí a samozřejmě z těch mořských, abyste měli prospěch z minerálů a živin, které obsahuje. Vyberte si krystalické koupelové soli. Tyto koupelové mořské soli jsou vhodnější, protože nevysušují pokožku. Kamenné soli jsou ve skutečnosti tvořeny chloridem sodným, který dokáže zbavit vaši pokožku vlhkosti.

Roli hraje i velikost zrna. S jemnějšími zrny jsou ty, které jsou velmi účinné při použití jako pleťové peelingy, protože je lze snadno rozpustit. A dalším důležitým faktorem je barva soli. Obecně platí, že koupelové soli se studenými barvami mají uklidňující účinky. Na druhou stranu ty s teplými odstíny mají energizující účinky. A pak je tu ještě vůně bylin nebo éterických olejů. Ale můžete si samozřejmě vybrat i sůl bez vůně.

Jaká sůl je vhodná pro vaši pokožku

Pro matnou nebo unavenou pleť vyberte sůl s rozmarýnem nebo mátou, protože mají mentolovou složku, která poskytuje chladivý pocit tím, že podporuje cirkulaci na povrchu pokožky, a zlepšuje tak její vzhled.

Pro namáhanou nebo mastnou pleť zkuste levandulovou koupelovou sůl. Pro suchou nebo šupinatou pokožku potřebujete především hydrataci, kterou vám poskytnou mandlové nebo pomerančové koupelové soli.

Pro oteklou pokožku získejte pomoc při odstraňování toxinů z těla od minerálních koupelových solí nebo solí z mořských řas. Přicházejí s negativními ionty, které čerpají minerály a živiny do vašeho krevního oběhu. 

Koupelové soli obecně mají opravdu velkou řadu výhod. Mezi ty nejvýznamnější patří obecně vylepšení stavu pokožky. Dokáží dokonce urychlit zacelení po řezných rankách nebo dalších poraněních včetně zánětů na pokožce. Soli samozřejmě fungují také jako skvělý zmírňovač stresu a dokonce dokáží i snížit vysoký tlak. Dále čtěte: Těchto dvanáct jídel pleť skutečně nesnáší. Raději se jim vyhýbejte.

Zdroj: Alyaka.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve