Legíny, které můžete nosit celou zimu, aniž by si někdo všiml, že máte pár kilo navíc

 Móda 
23. listopadu 2021 10:00 / Kateřina Kofroňová
  0
📷
3 fotografie v galerii
Vhodná barva, materiál i kombinace je klíčem k úspěchu Pexels
Co si budeme povídat, legíny jsou jedním z nejpříjemnějších kousků oblečení, který se pozvolna dostal i do našeho formálnějšího šatníku. Na pohovor si je asi nevezmete, ale do kanceláře nebo ven na procházku už zcela běžně. Jak ale nosit legíny, abyste působila elegantně a ještě zakryla přebývající kila?

Po dlouhé karanténě si mnoho z nás zvyklo na pohodlnější styl oblečení a návrat do pracovního prostředí znamenal začít se opět šponovat do těsných džínů a být celý den v nepohodlí. Naštěstí se dají sehnat čím dál tím kvalitnější legíny, které nepůsobí jako domácí oblečení, a můžete si je tudíž vzít bez studu i do práce.

Obzvlášť v tomto případě je však vhodné porozhlédnout se po něčem kvalitnějším, jelikož se vám v práci ani venku nemůže stát, že se ohnete a zbytek kanceláře nebo parku uvidí, jaké spodní prádlo jste si dnes oblékla. Je ale mnohem více věcí, na které se při výběru zaměřit a také existují určitá pravidla, kterými je nutno se při oblékání řídit.

Materiál především

Pokud nechcete zažít faux pas, vsaďte raději na kvalitu, než abyste si koupila deset různých druhů, ale za nízkou cenu. Kvalitní materiál sice nějakou tu korunu stojí, ale zato vám pak legíny vydrží tak dlouho, jako třeba džíny nebo manšestráky. A ty byste si přece také nekoupila za sto padesát korun. Myslete na to, že si vlastně kupujete oděv do práce, nikoliv tepláky k televizi.

Pozor na průhlednost

Kvalita jde pak ruku v ruce i s pevností a průhledností materiálu. Průsvitné legíny pak působí spíš jako punčocháče a můžete u ostatních kolegů a kolemjdoucích budit dojem, že jste si doma zapomněla sukni. Často se stává, že zpředu materiál působí neprůhledně, ale zezadu už tomu tak není. Proto je lepší si vzít na nákup kamarádku, která vás prohlédne ze všech úhlů a můžete zkusit i test s předkloněním.

Vsaďte na černou

Máte-li nějaké to kilo navíc a chcete, aby si toho nikdo nevšiml, jděte primárně do černé barvy. Nejen, že na vaše křivky tolik neupozorňuje, ale také se dá kombinovat se vším, co máte již v šatníku. V kombinaci s černými svršky, které zakryjí problémové partie, pak můžete jít i do křiklavějších kousků.

Oversized mikiny a svetry

Je chladno, takže si můžeme dovolit mít na sobě mikinu nebo svetr po celý dlouhý den, aniž bychom ho museli na chvíli sundat. Oversized mikiny nebo svetry jsou vlastně takové šaty-nešaty. Zakryjí problémové partie, ale s klidem si je můžete obléknout přes legíny. Obecně se nedoporučuje nosit legíny jako kalhoty s krátkým svrškem. Vždy přes ně mějte dlouhou mikinu, svetr nebo košili, která sahá do půlky stehen.

Legíny nejsou punčocháče

Také je nutné si uvědomit, že legíny opravdu nejsou punčocháče. Nejsou ani kalhoty, ani spodní prádlo. Jsou něco mezi, a proto pro ně platí speciální pravidla. S oversized mikinou jsou stylové, ovšem vezmete-li si k nim šaty, budete působit jako módní barbar.

Správné boty

Celkový dojem také pomohou dotvořit vhodné boty. Nejlépe se hodí kotníčkové boty nebo kozačky a naopak naprosto nevhodné jsou trekové boty do přírody. Pokud si je chcete vzít k botám na podpatku, ujistěte se, že jsou vaše legíny opravdu naprosto čisté a nepůsobí laciným dojmem.

Legíny nebo džegíny

Možná ještě lepší dojem budí džegíny, které jsou co do pohodlí legínami, ale co do vzhledu džínami. V kombinaci s delším svrškem si nikdo ani nemusí všimnout, že na sobě nemáte klasické kalhoty, ale legíny. Seženete je nejen v designu džínů, ale i kožených kalhot nebo třeba manšestráků. Také jsme psali: Dlouhé prošívané bundy a kabátky jsou hitem letošního podzimu.

Zdroj: firstforwomen.com, notablelife.com.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve