Pro dokonale vyčištěnou pleť použijte domácí tonery. Jejich výroba je snadná

 Krása 
12. listopadu 2021 09:49 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Čištění pleti tonerem je důležitou součástí péče o pleť Shutterstock
Každodenní rutina péče o pleť by se měla skládat alespoň ze tří fází, tedy čištění, tonizace a hydratace. Mnoho žen však druhý krok přeskočí a myslí si, že jde jen o marketingový trik, což je ale mylná představa.

Přesto je jasné, že pleť je třeba před aplikací hydratačního krému pečlivě připravit, abychom z ní dostaly maximum. Takže, proč je toner důležitý? Protože pomáhá rozkládat zbytky, které zbyly po umytí obličeje čisticím prostředkem. Zbývající nečistoty mohou způsobit pupínky, černé tečky a akné. Neutralizuje také hladinu pH pokožky. Zklidňuje a snižuje zánět. Toner nezbaví pupínků a skvrn úplně, ale protože má antiseptické vlastnosti, snižuje množství akné na obličeji. Odstraňuje toxiny a chrání pokožku před poškozením ze životního prostředí, jako je UV záření. Toner hydratuje a posiluje epidermální bariéru, zvyšuje elasticitu pokožky a zpomaluje proces stárnutí. 

Jak na domácí tonery

Málokdo to ví, ale pleťové tonikum lze snadno vyrobit doma z velmi běžných surovin. Domácí tonery mají mnoho výhod, protože jsou přírodní a když si je samy vyrobíte, přesně víte, co používáte na svoji pleť. A jaké jsou ty nejjednodušší recepty?

Zkuste třeba brusinkový toner. Stačí smíchat čistou vodu a brusinkovou šťávu ve stejném poměru. Pamatujte, že tento toner lze skladovat maximálně 3 dny. Nebo vyzkoušejte lipové květy. Budete potřebovat 10 g lipových květů, které koupíte v každé lékárně. Květiny vložte do šálku a zalijte sklenicí vroucí vody. Počkejte, až směs vychladne, a nechte ještě půl hodiny louhovat. Přidejte jednu čajovou lžičku medu a dobře promíchejte.

Okurka je v péči o pleť oblíbenou komoditou. Čerstvou okurku nakrájejte na kostičky a přidejte jednu sklenici horkého mléka. Vařte na mírném ohni 2 minuty. Nechte vychladnout a poté přelijte přes filtrační plátno. Opět platí, že stejnou směs nepoužívejte déle než 3 dny.

Jak vidíte, vyrobit si přírodní domácí toner je opravdu velmi snadné. Pokud vás ale tyto domácí experimenty nebaví, je na trhu samozřejmě celá řada tonerů. Ale vybírejte jen z těch přírodních, není problém je sehnat. Dále čtěte: Na podzim je třeba změnit péči o pleť. Jinak riskujete problémy s pokožku.

Zdroj: Alyaka.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47