Jak správně používat arganový olej pro kvalitnější vlasy

 Krása 
08. listopadu 2021 08:06 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Správné použití arganového oleje uzdraví vaše poškozené vlasy Shutterstock
O kvalitách arganového oleje jsme toho už slyšeli hodně. A o jeho vlivu na kvalitu našich vlasů rovněž. Ale stačí si prostě jen koupit šampon s arganovým olejem, nebo je potřeba tento zázračný olejíček používat jinak?

Přestože již tedy známe argan jako běžnou složku obsaženou v řadě kosmetických produktů,  existují další důležitá fakta, která musíte znát, abyste pochopili jeho výhody a jak můžete tuto vzácnou přísadu co nejlépe využít v péči o vaše vlasy.

Co všechno arganový olej umí

Kromě svých léčivých vlastností přichází arganový olej také s výhodami a vyživujícími vlastnostmi, které z něj dělají silnou složku používanou v kosmetice a kosmetických produktech. A zatímco arganový olej je známý jako kožní superpotravina, což vysvětluje jeho účinky na pokožku, úžasné výsledky přináší i použití arganového oleje na vlasy a vlasovou pokožku, díky čemuž je vhodnou vlasovou kúrou a kondicionérem. Proč tomu tak je?

V arganovém oleji se nachází spousta živin, většina z nich působí na výživu a zkrášlení vlasů. Abyste měli představu, zde je seznam živin, které vaše vlasy z tohoto vzácného oleje získají. Kyselina olejová je typ mastné kyseliny, která se přirozeně vyskytuje v různých živočišných a rostlinných tucích a olejích, které poskytují vynikající hydrataci a je perfektní jako lubrikant pro obnovu suchých a poškozených pramenů. Kontroluje ztrátu vody ve vlasech a zároveň je zachovává měkké a poddajnější. Kyselina linolová je uznávaná jako esenciální mastná kyselina pro vlasy, která kontroluje ztrátu vody z vlasů a chrání pokožku hlavy před podrážděním. Urychluje růst vlasů a zároveň udržuje zdravou pokožku hlavy. Vitamin E je považován za vitamin pokožky a vlasů, který chrání vlasy před volnými radikály, posiluje vlasové prameny a udržuje jejich vlhkost. Kyselina ferulová chrání vlasové prameny před volnými radikály. Chrání vlasy také před UV zářením, zabraňuje poškození vlasů, vypadávání vlasů a předčasnému šedivění vlasů.

Karotenoidy jsou látka, která obnovuje ideální stav vlasů a chrání je před poškozením, zejména škodlivými účinky volných radikálů a UV záření. Rostlinné steroly jsou látky, které se přirozeně vyskytují v rostlinném oleji, ořeších a semenech. Jsou nejúčinnější při zadržování vlhkosti vlasů a ochraně kolagenu, který je nezbytný pro udržení zdravého stavu vlasů. V arganovém oleji se nachází mnoho živin, které všechny pracují na zdraví a růstu vlasů.

Jak arganový olej správně používat

Pokud už jste zkoušeli šampon s arganovým olejem a na vašich vlasech nepozorujete žádné velké zlepšení, je to nejspíš z toho důvodu, že oleje v tomto přípravku nebylo dostatečné množství.

Místo toho raději využijte účinky arganového oleje na maximum tím, že jej použijete jako noční masku na vlasy. Díky tomu budou vaše vlasy hladší, budou vypadat uhlazeně a objemně. Používat můžete samotný arganový olej hned na několik způsobů.

Jako rychlou masku před samotným mytím vlasů, nebo jako olejové ošetření vlasů před fénováním, V takovém případě prostě olej jen naneste na mokré vlasy. A olej můžete používat také jako sérum, kdy olejíček vmasírujete do vlasů před jejich úpravou.

Arganové vlasové masky i oleje seženete snadno ve vaší drogerii nebo on-line. Pokud vás trápí suché a roztřepené vlasy, je používání těchto arganových produktů pro vás cestou ke krásným a zdravě vypadajícím vlasům. Dále čtěte: Mátový olej má skvělé účinky na pleť a vlasy. Používá se už od starověku.

Zdroj: Alyaka.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008