Betaglukany nejsou vhodné jen na imunitu. Skvělé výsledky začínají zaznamenávat i v kosmetice

 Zdraví 
18. prosince 2021 16:42 / Kateřina Kofroňová
  0
📷
1 fotografie v galerii
Péče o pokožku je pro mnoho žen velmi důležitá Pexels
Zásadní novinky se v kosmetice neobjevují každý den. Nyní se ale o slovo hlásí nově využívaná složka. A zdá se, že v oblasti péče o pleť způsobí podobně velkou revoluci jako před časem kyselina hyaluronová. Její účinek je totiž fascinující!

Použití betaglukanů v kosmetice není úplnou novinkou. Vždyť na Slovensku je i firma, která kromě doplňků stravy již několik let vyrábí pleťový krém a regenerační gel s tímto složitým cukrem. V kosmetických přípravcích byl doposud populární zejména v Asii, kde způsobil naprostý rozruch.

Náš západní svět objevuje regenerační, ochranné a hydratační účinky betaglukanů v oblasti péče o pleť a kůži až nyní. Proč bychom této účinné látce měli dát šanci? Betaglukany jsou složité cukry, které se nacházejí ve vícero druzích potravin. Jsou tam však i s jinými látkami, proto je ogrganismus nedokáže naplno využít. Jiné je to, pokud je betaglukan extrahován například z hlívy ústřičné. Pak se dá využít i v kosmetice.

Vědecky potvrzeno

Stovky klinických studií po celém světě potvrzují příznivé účinky betaglukanů, zejména při posilování imunity a obranyschopnosti organismu. Ale jak prospívá pokožce? Betaglukan chrání pokožku a zároveň ji pomáhá hydratovat tím, že doslova vtahuje vodu do horních vrstev pokožky.

Betaglukan zlepšuje obranné mechanismy pokožky, zvyšuje její ochranu před slunečním zářením, zlepšuje metabolismus a tím zpomaluje stárnutí. Pomáhá rychle regenerovat a hojit poškození a rány a při dlouhodobém používání – minimálně 8 týdnů - pomáhá také redukovat jemné vrásky.

Další dobré zprávy

Výrobci kosmetiky s betaglukany si dávají záležet na tom, aby tuto pro kůži cennou látku kombinovali s vhodnými a přírodnímu látkami, které násobí jejich účinek. V nabídce jsou proto revitalizační séra s betaglukanem s bio panenským kokosovým olejem, omlazující noční krémy s rostlinnými oleji, včelím voskem a panthenolem nebo regenerační gely, které mají pouze složky, které zlepšují aplikaci přípravku na pokožku.

Tyto přípravky jsou určeny pro každý typ pleti a při využití jejich pozitivních účinků neexistují žádná omezení týkající se věku nebo pohlaví. Kromě toho mohou být používány dlouhodobě a vaše pokožka může brzy pocítit zázraky.

Zázračné účinky

Jak beta glukan působí na kůži?

  • Hydratuje ji do hloubky.
  • Regeneruje a revitalizuje.
  • Při dlouhodobém používání vyhlazuje jemné vrásky.
  • Urychluje hojení poškození kůže (popáleniny, rány na kůži).

Zdroj: TZ Trumpeter, pubmed.ncbi.nlm.nih.gov.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008