Jak o prázdninách zabavit děti na zahradě

 Děti 
11. července 2020 11:14 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Na zahradě se děti dají bez problémů zabavit Pixabay
Prázdniny jsou v plném proudu a děti jistě část letního volna stráví na zahradě u prarodičů, nebo na chatě či chalupě. O to důležitější je, aby se i na zahradě dokázaly zabavit.

Není to vlastně žádná věda ani nic časově náročného pro dospěláky. Děti mají dostatek vlastní fantazie, a tak stačí pár maličkostí, se kterými si dozajista skvěle vyhrají.

Bazénková klasika

Zahradní bazény jsou dnes již poměrně rozšířenou záležitostí. Pokud ale máte menší děti, neváhejte jim pořídit malý dětský bazének. Když k tomu budou mít ještě nějaké to dětské nářadíčko, nebo třeba hračkový vodní mlýn, zabaví se přímo dokonale.

Indiánské tee-pee

Indiánská tee-pee jsou doslova hitem posledních let. Pořídit se dají i do dětského pokoje, kde si v nich děti rády hrají, nebo si z tee-pee udělají svoji schovávačku. Podobně takové tee-pee funguje i na zahradě.

Děti si do tee-pee klidně zalezou na půl dne a budou si v něm hrát. Když jim ale ještě pořídíte nějaké to indiánské vybavení, dost možná o nich nebudete vědět celý den. Hra na indiány je totiž jednou z nejoblíbenějších. Takže to bude chtít samozřejmě nějakou tu indiánskou čelenku a také dětské luky s gumovými hroty, aby nedošlo k žádnému zranění, a děti si budou na indiány hrát celé dny. A nezapomeňte samozřejmě na terč, aby měly na co mířit.

Bublifuky z módy nevyšly

Na první pohled se to může zdát už trochu otřepané, ale děti bublifuky prostě milují. Musíte jich mít ale dostatek a samozřejmě vám nikdy nesmí dojít náplň. Prostě pořiďte tolik bublifuků, kolik dětí běhá po vaší zahradě.

Dětské aktivity

Děti si samozřejmě rády hrají a stejně rády mají i různé aktivity. A na zahradě se toho dá dělat hodně.

Můžete dětem například vymyslet nějaké sportovní soutěžení, ať už půjde o obyčejný běh s kelímky plnými vody, nebo hod tenisovým míčkem na nějaký cíl. Děti se u toho zabaví a zcela jistě i hodně nasmějí.

Další oblíbenou aktivitou dětí je něco vyrobit. Můžete jim dát třeba nějaké provázky, ze kterých ve svém indiánském tee-pee upletou indiánské náramky. Nebo je můžete nechat vyrobit to, co mají tak rády, tedy zmrzlinu. Stačí jen několik silikonových formiček, ovoce, tvaroh a smetana. Až si děti vlastní zmrzlinu vyrobí, bude jim o to více chutnat. Dále čtěte: Jak naučit dítě jezdit na kole.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve