Jaké sluneční brýle jsou trendy v roce 2022?

 Komerční sdělení 
12. června 2022 13:57 / Lucie Wirthová
  0
📷
1 fotografie v galerii
Jaké sluneční brýle jsou trendy v roce 2022? OpticLab
Cat eye, pilotky, lenonky nebo něco úplně jiného? Vybrat si sluneční brýle, které vám budou opravdu slušet, někdy může být pořádný oříšek. To platí dvojnásob, pokud chcete držet krok s trendy, které se stejně jako v ostatních módních kategoriích rychle mění. Jaké brýle se tento rok vezou na vlně trendů a jak je zkombinovat se zbytkem outfitu? Pro inspiraci jsme se vydali do sítě optik OpticLab.

Křiklavé barvy obrub střídají neutrální krémové odstíny. Světlý rám tak nechá vyniknout tmavším či barevným sklům, která jsou dalším letošním žhavým trendem. U pastelových nebo pudrových modelů se nemusíte bát žádných experimentů, krásně totiž podtrhnou vaši ženskost a skvěle fungují s výraznějším líčením. V kombinacích s modely můžete sáhnout konzervativně po černé. Sebevědomí a originalitu ovšem v outfitu laděném do podobných pudrových tónů. Nejlepší nabídku mají v OpticLab, kde si vybere opravu každý.

Zatímco obruby letos zůstávají v neutrálních odstínech, skla slunečních brýlí budou hrát všemi barvami. Tento trend je známý z 60. a 70. let a je propojen s ikonickým Eltonem Johnem. Ačkoli jsou barevná skla světlejší, mají oproti tmavým sklům své vlastní benefity. Například přes modře či fialově zbarvená skla lépe vnímáme barvy a obrysy, tyto čočky také poskytují ochranu před reflexivními povrchy a vypadají dobře na téměř každém odstínu pleti.

Sluneční brýle Ray-Ban RB4387, prodejní cena: 4 399 Kč, opticlab.cz. Sluneční brýle Saint Laurent SL 368, prodejní cena: 9 698 Kč, opticlab.cz. Sluneční brýle Alexander McQueen AM0298S, prodejní cena: 6 719 Kč, opticlab.cz. Sluneční brýle Saint Laurent SL 356, prodejní cena: 5 739 Kč, opticlab.cz.

Klíčem k úspěchu při kombinování těchto brýlí s oblečením je sladit outfit s tónem, nikoli s konkrétní barvou. Pokud žlutá skla spojíte se žlutým outfitem, brýle s ním splynou a zaniknou. Existuje jednoduché pravidlo, kterým se můžete v tomto případě řídit: pokud skla spadají do skupiny studených tónů, zkuste se zamyslet nad barvami, které by se dobře doplňovaly se stříbrem. V případě tónů z teplého spektra kombinujte brýle s barvami ladícími se zlatem. 

Nestárnoucí klasikou jsou také pilotky, ikonický tvar brýlí původně navržený značkou Ray Ban, který je natolik nadčasový, že z módy doposud nevyšel. Tento styl bude vypadat nejlépe na kulatém, oválném nebo hranatém obličeji. Pilotky jsou natolik výrazným módním atributem, že je buďto můžete nechat vyniknout s džínami a „basic“ trikem, nebo k nim zvolíte střihově nápadité módní kousky, kterými podtrhnete svůj vytříbený styl.

Sluneční brýle Polaroid PLD 4106/G/S, prodejní cena: 1 899 Kč, opticlab.cz. Sluneční brýle Alexander McQueen AM0273S, prodejní cena: 7 899 Kč, opticlab.cz. Sluneční brýle Dior Ultra Dior SU, prodejní cena: 9 399Kč, opticlab.cz.

Rozhodně se v letošní sezóně nebojte ani těch nejodvážnějších experimentů. Asi nejkonzervativnější variantou z této kategorie jsou oversized brýle, které zakrývají větší část obličeje. Nebojte se ale ani futurističtějších modelů, které repetují již osvědčenou klasiku, jakou je například tvar cat eye. Trendy jsou ale i ostré hrany nebo jakékoli masivní nadstavby rámů, které ruší zažité stereotypy. 

Sluneční brýle Alexander McQueen AM0340S, prodejní cena: 6 509 Kč, opticlab.cz. Sluneční brýle Dolce & Gabbana DG6177,prodejní cena: 3 989 Kč, opticlab.cz. Sluneční brýle Saint Laurent SL 372 001,prodejní cena: 9 199 Kč, opticlab.cz. Sluneční brýle Dior DiorSolar S2U, prodejní cena 8 599 Kč, opticlab.cz.

Pokud nejste fanynkou extravagantních výstřelků, ale přitom se i tak nebojíte výraznějšího stylu, doporučujeme letošní hit – sluneční brýle s masivními rámy a stranicemi. Pokud chcete být za nepřehlédnutelnou ikonu, doplňte je například kvalitním šátkem nebo kloboukem s širokou krempou. Takovéto kombinace vždy vzbudí pozornost a zájem. O to střídmější pak ale volte zbylý outfit. Ideální by byly jednobarevné vypasované modely, které podtrhnou vaši ženskost.

Sluneční brýle Tommy Hilfiger TH 1862/S, prodejní cena: 3 009 Kč, opticlab.cz. Sluneční brýle Prada PR08YS, prodejní cena: 8 399 Kč, opticlab.cz. Sluneční brýle Prada PR10YS, prodejní cena:9 299 Kč, opticlab.cz. Sluneční brýle Dolce & Gabbana DG4403, prodejní cena: 5 899 Kč, opticlab.cz.

 

Více na:

Web:​ www.opticlab.cz 

Facebook:​ www.facebook.com/OpticLabshop/ 

Instagram:​ www.instagram.com/opticlabshop/ 

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve