Jak správně kombinovat podzimní a zimní šaty?

 Komerční sdělení 
08. listopadu 2022 08:05 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Při pohledu na aktuální kolekce módních značek je víc než jasné, že letošní podzim patří šatům answear.cz
Milovnice šatů, pozor. Máme pro vás několik tipů, jaké dámské šaty budou letošní podzim a zimu nejvíce trendy. Zároveň vám také prozradíme, jak šaty během chladnějších měsíců správně kombinovat, aby výsledný dojem z celého outfitu byl co možná nejlepší.

S koncem léta rozhodně nekončí období nošení šatů. Právě naopak. Na podzim se šaty nosí skoro stejně často jako v létě. Pouze je třeba zvolit vhodné modely a doplnit je adekvátními svršky. Skvělou inspiraci na krásné dámské podzimní šaty můžete nalézt například zde: https://answear.cz/k/ona/obleceni/saty

Jaké šaty budou letošní podzim a zimu trendy?

Při pohledu na aktuální kolekce módních značek je víc než jasné, že letošní podzim patří šatům. Nosit se budou snad všechny střihy i barvy, a na své si tak přijdou milovnice romantických vzorů, nadčasové klasiky i extravagance. Stačí si pouze vybrat. 

Hitem číslo jedna podzimu 2022 jsou florální motivy na tmavším podkladu. I když by se na první pohled mohlo zdát, že vzor květin se hodí spíše k létu, tmavší podklad a tlumené barvy mu dodají nádech podzimu. Podobně, jako právě květinové motivy, se budou nosit i proužky a zvířecí vzory, na které jsme již dobře zvyklí z předchozích let. K podzimu zkrátka neodmyslitelně patří. 

Co se týče materiálů, letošku dominují pleteniny a imitace kůže. Pletené a kožené šaty jsou skutečně naprostými must-have kousky každého dámského šatníku pro letošní podzim. Zatímco svetrové šaty mají tu výhodu, že jsou maximálně komfortní, šaty z koženky působí velmi smyslně a žensky. Stejně tak nesmíme opomenout ani mikinové či bavlněné šaty, které pak ocení zejména ty ženy, jež dávají přednost sportovnějším a méně formálním kouskům. Rovněž se budou nosit džínové šaty. Denim je totiž v posledních letech opět v módě.

 

 

Dámské šaty v podzimních barvách

Mezi barvami budou během letoška jasnými favority tlumenější podzimní odstíny, jako je hnědá, béžová, khaki, oranžová, cihlová, hořčicová, vínová či zelená. Vynechat nesmíme ani bílou a černou stálici. Pokud však máte rádi extravaganci, jistě vás potěší, že letos se na seznam barev pro podzim 2022 dostaly i duhové odstíny a syté tóny. Letošek tedy bude doslova hrát všemi barvami a nuda nás rozhodně nečeká. V takových světle zelených, kobaltově modrých, sytě růžových či červených šatech se navíc na ulici v davu opravdu neztratíte. 

Jak podzimní šaty správně kombinovat?

Jestliže tedy i vy již víte, že šaty letos budou hrdou součástí vašeho podzimního šatníku, nezapomeňte také dobře zvážit, s čím je budete následně kombinovat. Možností máte skutečně mnoho. 

Nejlépe dámské podzimní šaty vypadají v kombinaci s delším svršek. A i z hlediska praktičnosti se jedná o ideální řešení. V delší bundě vám totiž zima opravdu nebude, i když pod ní budete mít pouze šaty a silonky. Za tu vůbec nejvhodnější variantu k šatům lze považovat podzimní či zimní kabáty https://answear.cz/k/ona/obleceni/kabaty. Ty působí v kombinaci s podzimními šaty elegantně a žensky. Vsaďte například na vlněné kabáty, kabáty se zavazováním nebo trenčkoty. Velmi oblíbené jsou v posledních letech také oversized kabáty. U těch si pouze dejte pozor, abyste v nich nepůsobila příliš objemně a neforemně. 

Šanci kromě delších kabátů můžete dát i dlouhým bundám https://answear.cz/k/ona/obleceni/bundy/dlouhe-bundy. Delší prošívané bundy, prošívané bundy s páskem či dlouhé bundy s kožíškem jsou totiž rovněž tou správnou možností, která se k podzimním šatům perfektně hodí.

Témata: podzim, šaty, móda, nákupy
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve