Zatočte s vrásky i akné pomocí technologie, která dokáže pleť ozdravit a omladit

 Krása 
02. ledna 2018 11:34 / Šárka Sokolská
  2
📷
5 fotografií v galerii
Tato procedura podporuje tvorbu přírodního kolagenu, který umí omladit pleť Shutterstock
Máte povadlou pleť bez jasu a dokonce už se na ní objevily i vrásky, nebo snad máte problémy s akné? Zkuste technologii DermaPen, která dokáže pleť ozdravit a omladit. A právě zimní období je ideální dobou, kdy začít s touto kosmetickou procedurou.

Představte si klasickou propisku. Místo náplně v sobě ukrývá spoustu miniaturních jehliček, které se vpichují do hlubších vrstev kůže. Díky tomu se stimuluje tvorba kolagenu. Pleť se tak postupně vypíná, ozdravuje, stává se projasněnější, sjednocuje se její barva. DermaPen lze použít i na korekci jizev a jizviček po akné. Touto jehličkovou terapií se dá ošetřit nejenom obličej, ale i celé tělo, zejména oblasti postižené striemi.

Jak to funguje

DermaPen pracuje s jednorázovými mikrojehličkovými nástavci, které ve vysoké rychlost propichují pokožku a vnikají do nastavené hloubky kůže, která bývá od  0,25 až 2,5 milimetru. Záleží na ošetřované oblasti i počtu návštěv. Vlastní obranný mechanismus kůže spočívá v tom, že se vyplaví růstové faktory, které stimulují kožní buňky k produkci kolagenu. Zároveň se tvoří nové kožní buňky. Nová hmota vyplňuje kanálky vzniklé po jehličkách, její celkový objem narůstá. Kolagen je pevnější a kůže je elastická. Kůže se ještě před ošetřením obvykle potírá účinným sérem například s obsahem kolagenu či kyseliny hyaluronové, vitaminy nebo krevní plazmu, aby se ještě více podpořil výsledek. Do kůže se jich dostane až o 80 procent více, než kdybyste si tyto látky aplikovaly klasicky vtíráním.

Bolí to?

Tato otázka samozřejmě zajímá ihned každého. Díky vysoké rychlosti, kterou jehličky pronikají do kůže, je bolestivost minimální. A dala by se srovnat například s metodou tetování či lehkým škrábáním nehtů po kůži. Některé salony nabízejí i znecitlivující krém.

Viditelné výsledky

Běžně jsou výsledky vidět už po prvním ošetření. Dlouhotrvající a opravdu výrazně viditelný efekt lze očekávat po čtvrtém až šestém ošetření. Vaše pleť se bude zlepšovat i dále, po dobu šesti měsíců po posledním ošetření. Je však vhodné tyto návštěvy absolvovat přes zimní období, kdy není pokožka vystavovaná tolik slunečnímu záření, protože jinak hrozí vznik pigmentových skvrn. Milovnice solária by se rovněž po celou dobu trvání procedury měly opalování vyhnout.

Následná péče

Po ošetření je kůže zarudlá, což může trvat 12 až 48 hodin. Někdy už není další den ráno nic vidět.  Samozřejmě, že ten den, kdy jdete na zákrok, je rozhodně lepší už nechodit do společnosti, protože není vhodné po ošetření použít make-up. Přeci jen máte kůži lehce porušenou vpichy. Naplánujte si tedy návštěvu centra ideálně navečer. Co se týče péče, obecně platí, že jsou vhodná séra, která korespondují s problémem, pro který se ošetření provádí, například séra s obsahem kyseliny hyaluronové, vitaminy. Pleť musí být neustále hydratovaná, nesmíte mít pocit suché pokožky. Mimo to nadále používejte své oblíbené přípravky proti stárnutí. Vyzkoušejte také přípravky s obsahem opunciového oleje, který fungují jako přírodní botox. O tomto tématu jsme psali zde.

Pečlivě vybírejte salon

Pokud se rozhodnete podstoupit tuto terapii, vybírejte pečlivě salon. Tuto metodu může provádět pouze proškolený odborník, který by měl před vámi vybalit i nový nástavec. Jehličkové nástavce jsou pouze na jednorázové použití a díky tomu se zabrání přenosu infekce. Rovněž informujte odborníka provádějícího zákrok, jestliže užíváte léky proti srážlivosti krve, trpíte ekzémy nebo lupénkou, herpetickou infekcí nebo jste těhotná. Co se týče ceny, jedno ošetření stojí několik set, ale i tisíc korun. Záleží na druhu ošetření i použité kosmetiky.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve