Už jste připravily svoje vlasy na zimu? Je to velmi důležité

 Krása 
19. prosince 2019 10:54 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Vlasy v zimě potřebují zvláštní péči Depositphotos
Zima zrovna začala a možná se divíte, co se to děje s vašimi vlasy. I ty je totiž potřeba na zimní období pořádně připravit, aby v zatěžujícím zimním období byly zdravé a krásné.

Podobně jako léto a slaná mořská voda na našich dovolených, také zima je pro vlasy velmi zatěžujícím obdobím. Naše vlasy se totiž nejspíš ještě ani nevzpamatovaly z letní dovolené a už je tady zima, se kterou pro vlasy a pokožku přichází období sucha.

V zimě je třeba regenerovat

Pokud vás už na začátku zimy trápí suché vlasy bez lesku, je potřeba sáhnout po regeneračních šamponech, balzámech a kúrách, které je opět oživí. Vaše vlasy budou vyhlazené, s posílenou strukturou a budou zase zářit. Pokud máte problém se splihlými vlasy, doslova zázračný je mandlový olej, který stačí nanést do konečků.

Vlasy poznají, co jíte

Zdají se vám vaše vlasy dostatečně hydratované, přesto ale v objemu pokulhávají? Pak je potřeba upravit životosprávu. Strava by měla být bohatá na bílkoviny a měla by obsahovat vysoký podíl celozrnných produktů. Ty totiž vlasům dodávají dostatek potřebných živin. Látky jako zinek, biotin, selen, kyselina křemičitá a vitamin B zase podporují růst vlasů a také je posilují.

Zimní čepice dají vlasům zabrat

Kulichy, čepice, nebo dokonce beranice představují pro vlasy opravdu velkou zátěž. Většinou po sundání čepice nám z hlavy trčí vlasy nahoru. To způsobuje suchý vzduch z topení v kombinaci s třením vlasů o pokrývku hlavy. Ty pak v sobě mají elektrický náboj, se kterým se prakticky nedá nic udělat. Pomůžou jen produkty proti elektrizování vlasů. Působení těchto stylingových sprejů se většinou aktivuje při fénování.

Neocenitelným pomocníkem pro vlasy v zimním období je překvapivě také suchý šampon. Ten se stává v poslední době stále oblíbenějším. Umožňuje jednak rychlou úpravu vlasů, dodá jim potřebný objem a svoje využití najde i u rychle se mastících vlasů. Dále čtěte: Trápí vás suché a popraskané ruce? Naučte se o ně pečovat.

Témata: vlasy, zima, hydratace, styling
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve