Zelený čaj obsahuje spoustu antioxidantů a vitaminů. Použijte jej na akné i pro krásné vlasy

 Krása 
11. ledna 2019 11:23 / Šárka Sokolská
  1
📷
4 fotografie v galerii
Zelený čaj má spoustu antioxidantů a vitaminů Depositphotos
Zelený čaj zná lidstvo více než 5 tisíc let. Je považován za pravý, skutečný čaj. Obsahuje spoustu zdravých látek, a také mnoho vitaminů a minerálních látek. Je to jeden z nejzdravějších nápojů, který umí dodat energii, nastartovat mozek, metabolismus i imunitu. Ale to není zdaleka vše, co tento zázračný nápoj umí. Velké uplatnění najde i v kosmetice.

Zelený čaj je znám jako lahodný a zdravý nápoj. Ale skvělé účinky má také použití v kosmetice. Zkuste si jím třeba umýt vlasy.

Na akné i zarudnutí

Jestli vás trápí nevzhledné akné nebo máte problém se suchou pletí, která má tendenci zarudnout, zkuste místo klasických drogeristických prostředků sáhnout po obyčejném zeleném čaji. Účinné a antibakteriální složky v něm obsažené urychlí proces hojení a potlačí zánět, takže pleť se stane měkkou a krásnou. Zároveň zabraňují vzniku nových nechtěných vřídků.

Vyzmizíkuje kruhy

Dáváte-li přednost čaji v sáčcích, zkuste je příště, jakmile si vylouhujete čaj, nevyhazovat a dejte si je na chvíli do lednice. Vychlazené pak přiložte pod oči. Uvidíte, jak vám doslova zmizí nevzhledné kruhy pod očima.

Zazráčný stimulant na vlasy

Jestli vás trápí vypadávání vlasů, vmasírujte si zelený čaj do pokožky hlavy, přímo ke kořínkům. Katechiny dokáží blokovat produkci dihydrotestosteronu, který je s vypadáváním vlasů často spojován. Navíc vyživí pokožku hlavy a zabrání tvorbě lupů.  Pro silné a krásné vlasy se doporučuje provádět čajový oplach 3x týdně. A pokud potřebujete rozjasnit svůj účes před party, aplikujte si pomocí rozprašovače zelený čaj na vlasy. Budete překvapeni, co dokáže. Další jednoduché tipy a triky, jak mít jednoduše zářivé vlasy, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008