Praskají vám rty? Pomohou scruby, které si doma vyrobíte za pár korun

 Krása 
28. listopadu 2019 10:25 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Za suché a rozpraskanéi rty může často počasí Depositphotos
Suché a popraskané rty trápí na podzim nejednu ženu. Pokud trápí i vás, máme pro vás úžasný tip na výrobu domácího scrubu.

Rty patří mezi nejcitlivější části lidského těla. Což má svá pozitiva – proto nás například tolik baví líbání. Znamená to ovšem také, že potřebují zvláštní ochranu a pokud dostanou zabrat, začnou velmi brzy pálit, vysychat a praskat. Suché rty plné šupinek nejsou zrovna hezké na pohled, navíc mohou praskat a způsobit nepříjemné bolesti, případně i opar. Proto je potřeba o rty pečovat, a to nejenom promazáváním. Rty je potřeba také prokrvovat, nejlépe pomocí scrubu.

Vlivy počasí

Za tímto problémem obvykle stojí vliv aktuálně panujícího počasí. Studený vítr a mrazivé počasí po ránu rtům příliš nesvědčí, ba spíše naopak. Navíc suché rty svádějí k olizování, což jejich stav ještě zhoršuje. Pokud nezabírá balzám na rty, je ideálním řešením právě peeling nebo také scrub. Snadno si jej připravíte i doma. Zkuste těchto pár receptů.

Jahodové políbení

Kdo miluje jahody, bude tento slaďoučký recept určený přímo pro něj. Smíchejte 4 čajové lžičky třtinového cukru a dvě lžičky mandlového nebo kokosového oleje. Poté přidejte 1 čajovou lžičku jahodového extraktu. Promíchejte a naneste na rty. 

Medový scrub

Med je skvělý prostředek právě na suchou a popraskanou kůži, rtů nevyjímaje. Navíc budete mít chuť se pořádně olíznout. Základem jsou opět 4 lžičky třtinového cukru a dvě mandlového nebo kokosového oleje. K tomuto základu přimíchejte 1 čajovou lžičku medu a pak už stačí nanést.

Slaný peeling

Smíchejte jednu lžíci mořské soli s většími krystaly a lžíci olivového oleje. Vmasírujte do rtů a opláchněte. Nenechávejte na rtech příliš dlouho, aby je sůl zbytečně nepodráždila. Tento recept je skvělý i na celé tělo.

Použití

Srub naneste na čisté rty, jemně vmasírujte, nechejte alespoň 15 minut působit a pak smyjte. Rty můžete ještě nakonec promazat vazelínou nebo kokosovým olejem nebo domácím regeneračním balzámem, který si můžete také snadno vyrobit. Návod, jak na to, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47