Přírodní oleje jsou úžasné pro vaši pleť. Skvěle bojují s vráskami a prozáří vaši pleť

 Krása 
11. října 2018 07:01 / Martina Langová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Kvalitní za studena lisované oleje jsou pro obličej požehnáním Depositphotos
Jsou téměř zázračné, ale moc se o nich nemluví. A když už ano, slýcháme o nich výhradně v souvislosti s naším jídelníčkem. Víte však, že přírodní oleje mohou zcela nahradit konvenční kosmetické výrobky?

Aby nedošlo k omylu, hned na úvod nutno uvést, že hovoříme pouze o olejích, které jsou za studena lisované. To musí být na obalu vždy jasně uvedeno, pokud to tam není, daný olej raději nekupujte. A které oleje tedy mohou prospět naší pleti?

Arganový olej

Jde o olej z plodů argánie trnité. Nejčastěji se používá v tradiční marocké kuchyni. A to už po staletí. Je zde znám také právě jako elixír mládí. Tamním obyvatelům pomáhá udržet si mladistvý vzhled a prý pokožku i zkrášluje. Pleť hydratuje, vyhlazuje a odstraňuje vrásky. Tajemství je ve vysokém obsahu vitaminu E. Podstatné je i množství nenasycených mastných kyselin, karotenů a fytosterolů.

Jojobový olej

Vlastně to není ani tolik olej, jako spíš tekutý vosk. Unikátní je díky ideálnímu poměru nenasycených mastných kyselin. Je vhodný pro suchou pokožku, protože ji hydratuje a vlhkost „uzamyká“ uvnitř. Navíc má přirozený UV faktor, takže chrání i před slunečním zářením. Tento olej je však vhodný jen k vnějšímu používání, vnitřně by tělem prošel bez efektu.

Konopný olej

Obsahuje více než 75 procent nenasycených mastných kyselin, které lidská pokožka potřebuje ke správné funkci. Pro pokožku jsou nejvíce důležité kyseliny omega-6-linoleová, omega-6-gama-linoleová a omega-3-linoleová, které jsou pro lidský organismus esenciální (neumí si je sám vytvořit, tedy mu je musíme dodat). Tyto kyseliny jsou v něm ve správném poměru 3 : 1. Olej obsahuje i široké spektrum vitaminů – A, B1, B2, B3, B6, C, D a E. Hravě si poradí s kožními defekty a třeba i akné.

Lněný olej

Jestliže hledáte něco, co vás zbaví ekzematických projevů, pak je tento olej tou správnou volbou. Pomáhá jak vnitřně, tak i zevně. Jeho síla tkví ve velkém množství nenasycených mastných kyselin i vitaminu F. Mimo to snižuje hladinu cholesterolu.

Nimbový olej

Hledáte-li přírodní antibiotikum a antivirotikum v oleji, pak nemůžete zvolit jinak. Tento olej má takovou sílu, že si umí velmi rychle poradit i s planými neštovicemi. I s nevítanými vyrážkami v obličeji. Navíc posiluje imunitu a stará se o to, aby naše tělo bylo zdravé a ve formě.

Rakytníkový olej

Obsahuje obrovské množství vitaminů – hlavně pak vitamin C. Taky vitamin E, karotenoidy, mangan, bór či železo. Má regenerační schopnosti. Je velmi hojivý. Léčí dokonce i popáleniny a omrzliny. Vnitřně pak čistí od bakterií a virů, čistí žaludek, podporuje činnost jater a je dobrou prevencí aterosklerózy. Má zásadní vliv na vrásky. Na ty můžete vyzkoušet i beauty akupunkturu.

Pupalkový olej

I tento olej je možné užívat jak vnitřně, tak i zevně. Má silné regenerační schopnosti. Díky tomu léčí záněty kůže, popáleniny a dokonce i ekzémy nebo lupénku. Vnitřně pak snižuje hladinu cholesterolu a je jedinečný při klimakterických potížích a premenstruačním syndromu.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008