Vyrobte si dětskou pěnu. Je přírodní a skutečně velmi jemná

 Děti 
09. října 2018 13:23 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Některé dětské pěny jsou plné chemikálií Depositphotos
Děti vanu plnou pěny milují. A možná také patříte k maminkám, které, ač nerady, kupují dětem pěnu do koupele, která je plná chemikálií. Tak proč si nevyrobit vlastní, skutečně přírodní a šetrnou pěnu do koupele?

Dětská pokožka je velmi jemná a vyžaduje zvláštní péči. Obzvlášť bychom měli dát pozor na výběr kosmetiky do koupele a po koupeli, abychom dětskou pokožku nevysušovali a nepodráždili. Tak proč dětem nesplnit jejich sen a nevyrobit jim domácí pěnu? Není to těžké.

Stačí smíchat ingredience

Výroba pěny je jednoduší, než se na první pohled zdá. A nejenomže získáte skutečně přirodní produkt, ale věřte, že tato pěna skutečně úžasně pění a nádherně voní.

Ingredience

  • 6 polévkových lžic tekutého mýdla nebo mýdlového základu 
  • 2 polévkové lžíce rostlinného glycerinu
  • 4 polévkové lžíce měsíčkového oleje
  • 2 lžíce cukru
  • 5-10 kapek éterického oleje 

Kde co sehnat

Tekuté mýdlo nebo mýdlový základ kupte nejlépe takový, který je skutečně z přírodních složek. Seženete jej na internetu i v obchodech s ekologickou a přírodní kosmetikou. A stejně tak tam najdete glycerin. Hydratuje a zvláčňuje pokožku a vytváří na ní ochrannou bariéru, která brání jejímu vysušování po koupeli. V neposlední řadě je důležitou složkou také měsíčkový olej. Jeho protizánětlivé a hojivé účinky jsou všeobecně známé. Kromě toho pomáhá bojovat proti ekzémům, vyrážkám a dalším kožním chorobám. A díky cukru vám vznikne bohatá pěna.

Heřmánek nebo mandarinka?

Co se týče použití vonných olejů, výběr je čistě na vás. Pamatujte jen, že levandule je vhodná pro citlivou pokožku, působí antibakteriálně, protivirově, protizánětlivě a protiplísňově, bojuje proti nespavosti, zklidňuje, hojí oděrky, popáleniny a kožní onemocnění. Mandarinka zase harmonizuje psychiku a zažívání, uvolňuje napětí, pomáhá při nespavosti, posiluje spánek. Heřmánek je nejenom svou vůní velmi příjemný, ale pomáhá při nespavosti a bolesti, působí proti podráždění, je hojivý a protizánětlivý. Růžové dřevo navozuje pohodu a uvolnění, uklidňuje, regeneruje pokožku, posiluje imunitu, pomáhá léčit kožní problémy jako je ekzém, lupénka apod. Březule pomáhá při nespavosti, uklidňuje při podráždění a stresu, uvolňuje svalové napětí.

Jak na to

Vezměte si vhodnou uzavíratelnou nádobu a všechny ingredience dobře smíchejte. Směs nechejte odstát a pak můžete používat. Před použitím pouze pěnu lehce protřepejte a do koupele dejte dvě polévkové lžíce. A podobně jednoduše si můžete vyrobit i dětské vlhčené ubrousky

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve