Vaše nehty po sundání gelových trpí. Čím je nadopovat?

 Krása 
12. listopadu 2019 12:11 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Gelové nehty mají svá úskalí Depositphotos
Sundala jste si po letech gelové nehty a vaše přírodní jsou v hrozném stavu? Poradíme vám, čím je rychle dát zpět do formy.

Gelové nehty jsou velice oblíbené. A není divu. Nehty vypadají i několik týdnů stále krásně upravené a vytvarované. Jenomže to, co se děje pod nimi, už tak skvělé není. Přírodní nehty se totiž oslabují. A žena, která se rozhodne gelové nehty po letech sundat, se pak musí o ty své přírodní velmi starat, aby získaly zpět svou sílu.   

Nakrátko

V prvních měsících po sundání gelovek zapomeňte na dlouhé drápky. Nehty se vám budou mnohem snadněji lámat, budou také hrbolaté, a především hrozí jejich časté zatrhávání. A to může s sebou přinést i další vážnější komplikace. Takže je raději noste krátce střižené a věnujte se jejich regeneraci. 

Chce to kúru

V první řadě poskytněte nehtům zpevňující péči. V drogeriích nebo specializovaných salonech seženete celou řadu laků obohacených o vápník, diamantový prah a další složky, které dodají nehtům potřebnou výživu. Laky nanášejte podle instrukcí 3 - 7 dnů, pak všechny vrstvy odlakujte a začněte znovu. Po dvou cyklech dejte nehtám týdenní pauzu a pak si znovu dejte zpevňující kúru. V období, kdy nehty "odpočívají", si dopřejte p-shine. Ten dodá nehtům potřebnou výživu a posilní je, nebo jim dopřejte výživný olej, který si můžete snadno připravit doma. Více na toto téma jsme psali zde.    

Nezapomeňte na kůžičku 

Nehty nejsou to jediné, co potřebuje potřebnou výživu. Speciální péči dopřejte také kůžičce. Každý den aplikujte na kůžičku speciální olej, ale klidně můžete sáhnout i po arganovém či mandlovém oleji. A nezapomeňte také na vnitřní výživu ve formě vitaminů a minerálů, které by měly obsahovat biotin, zinek, hořčík a vápník. 

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve