Jak se zbavit pigmentových skvrn, aniž byste museli utrácet za kosmetiku

 Krása 
09. října 2019 10:23 / Jana Jančová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Vyrobte si vlasntí tonikum za pár korun a zbavte se nevzhledných skvrn Shutterstock
Pigmentové skvrny jsou způsobeny nerovnoměrným rozložením pigmentu v kůži. Podle odborníků však představují spíše kosmetický než zdravotní problém. Pigmentové skvrny neboli hyperpigmentaci způsobuje zvýšená produkce melaninu. Jde o přírodní pigment, který propůjčuje pokožce, vlasům a očím jejich přirozenou barvu. Nadměrnou tvorbu melaninu mohou vyvolat různé faktory, patří mezi ně zejména působení slunečního záření, hormonální vlivy, věk a poranění či záněty kůže. 

Pigmentové skvrny na tváři, rukou, ramenech, zádech a dalších částech těla mohou své nositele občas hodně potrápit. Kosmetický trh sice nabízí řadu produktů které zajišťují zmírnění či zmizení nehezkých skvrn, často však stojí nemalé finanční prostředky, kdy výsledek nemusí vždy odpovídat ceně přípravků. Existuje však několik rad a tipů, jak se lze pigmentových skvrn zbavit, aniž byste utráceli za drahé kosmetické přípravky.

Tonikum za pár korun

Za záhadou, jak se lze snadno a levně zbavit nevzhledných skvrn na kůži, stojí docela obyčejná petržel. Obsahuje mnoho látek blahodárně působící na lidskou pokožku. Mimo jiné velké množství minerálů, vitaminů a hlavně esenciálních olejů, které dodají vaší pokožce potřebné látky pro její regeneraci. Podle odborníků jsou látky obsažené v petrželi navíc i léčivé. Pomáhají snížit horečku a blahodárně působí také při onemocnění cukrovkou, zánětu močových cest a podle babských rad dokáží pomoci také při impotenci. V případě pokožky má petržel bělící účinky, které jsou tak nezbytné v přípravě tonika na odstranění pigmentových skvrn.

Nezapomeňte na citron

Také tento citrusový plod, stejně jako petržel, zajistí, aby vaše pleť získala světlejší tón. Kromě toho šťáva z citronu dezinfikuje, chrání pokožku před negativními vlivy a stahuje póry.

Výroba tonika není složitá

K výrobě tonika budete potřebovat jednu čajovou lžičku citronové šťávy, 200 ml vody a 2 polévkové lžíce nakrájené petržele. Tu vložte do hrnce s vodou a přiveďte k varu, pak vařte dalších 15 minut. Do zchlazeného a zcezeného petrželového vývaru přilijte šťávu z citronu. Směs uchovávejte v uzavřené nádobě a v chladu. Čtěte také: Nastartujte organismus a spalujte tuk hned ráno.

Ranní dávka tonika

Pak už jen stačí nanášet každé ráno tonikum na postižená místa. Pamatujte, že tonikum má nejsilnější účinky, pokud je čerstvé. Uvařte si proto nové každý třetí den.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47