Zapomeňte na contouring. Nový trend vsází na přirozenost a jmenuje se non-touring

 Krása 
19. května 2020 09:08 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Základem tohoto trendu je přirozená a svěží pleť  Pinterest
Non-touring. Pokud jste ještě o tomto trendy make-upu, který vsází na přirozenost, neslyšeli, představíme vám jej. Toto líčení je ideální v jarním, a ještě více v teplém letním období.

Nejprve to byl contouring, tedy make-up s ostře zvýrazněnými rysy obličeje. Pak přišel strobing, který zase vsázel na lesk a třpyt. Letošním trendem je non-touring. Tedy zcela přirozeně vypadající líčení. Správným postupem byste měla z domu vycházet se sametově hladkou a svěží tvářičkou, která zůstane přirozená i na denním světle. Není to tak těžké a zabere vám to pouhých 15 minut.

Přirozený základ

Dobře ošetřená a hydratovaná pleť je základ. Na ni naneste lehký make-up, fluid, případně BB krém. Pozor na nánosy nebo příliš hutné make-upy. Nezapomeňte, že cílem je vypadat co nejvíce přirozeně, takže rozhodně neškodí přiznat malé nedokonalosti. 

Rozjasněte líce

Pokud máte make-up hotový, je načase nanést na tváře trochu světel. Vezměte si k ruce rozjasňovač a lehkým pohybem jej naneste na lícní kosti až ke spánkům. Nezapomeňte také na hřbet nosu, oblast pod obočím a žlábek horního rtu. Tady zajásají majitelky mastnější pleti. Při non-touringu totiž neexistuje žádný matující pudr, ale naopak lesk. Takže pokud jste nositelka sušší pleti, lehce přejeďte rozjasňovačem i střed čela a snažte se mít lehkou ruku.

Zlatá nebo růžová?

Co se týče rozjasňovačů, máte-li tmavší a opálenou pleť se žlutým podtónem, volte teplé zlaté barvy. Naopak světlé typy by měly sáhnout po studených odstínech, ideálně s růžovým nádechem. Můžete je nanést nejenom na tváře, ale také na oční víčka. Do jeho záhybu pak vystínujte tmavší odstín tak, aby váš pohled získal žádoucí hloubku. Řasy lehce přetřete řasenkou, která oko zvýrazní a otevře. Nezapomeňte také na obočí, které pouze zvýrazněte gelem na obočí či jemně dotvarujte lehkou a měkkou linkou. 

Svůdná tečka na závěr

Poslední tečku na závěr by měly tvořit rty. Trpíte-li na suché a rozpraskané rty, zkuste několik tipů, které jsme psali zde. Před nanesením rtěnky použijte hydratační balzám, a teprve poté naneste barvu. Snažte se vybrat odstín, který pouze podtrhne přirozený tón vašich rtů a zároveň jim dodá na "šťavnatosti". A máte hotovo. Při non-touringu je nejlepší na tom všem to, že vám nezabere více než 15 minut, takže je to ideální líčení také do práce. 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008