Éterický olej z heřmánku modrého zatočí téměř se všemi kožními vadami

 Krása 
12. května 2021 18:03 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Tato vzácná rostlina si poradí s mnoha problémy pleti Depositphotos
Heřmánek modrý je známý pro zklidnění namáhané pokožky i mysli. A dnes je dokonce součástí mnoha kosmetických produktů. Co všechno tento malý žlutý květ vlastně umí?

Květiny a rostlinné ingredience jsou tu už po celá tisíciletí a zdá se, že kosmetický průmysl je v posledních desetiletích znovu objevuje. Například heřmánek modrý, respektive jeho éterický olej se dnes nachází v mnoha uklidňujících maskách. Známý je svou schopností snižovat zánět.

Co je heřmánek modrý

Přirozeně roste v Maroku jako zlatožlutý květ, ale přítomnost antioxidantu chamazulenu z něj během procesu destilace udělá krásný bohatý indigo odstín. Pravé verze oleje je těžké získat, a proto mohou být produkty péče o pleť, které ho obsahují, docela drahé.

"Heřmánek modrý je jedinečný v tom, jak reaguje na buněčné úrovni,“ vysvětluje kosmetický expertka May Lindstrom. "Antioxidanty chamazulen a a-bisabolol jsou známé elektrárny s antibakteriálními, antihistaminovými, antivirovými a protizánětlivými vlastnostmi."

Lidé s ekzémy, psoriázou, růžovkou, dermatitidou, poškozením od slunce a akné mohou najít záchranu díky schopnosti tohoto květu uklidnit pokožku snížením tepla a neutralizací zarudnutí v protikladu k modrému odstínu. "Působí na buněčné úrovni, aby zmírnil zánět, a dokáže bezkonkurenční zázraky, aby uzdravil problémovou pokožku," říká Lindstrom.

V jakých produktech heřmánek modrý používat

Jak už bylo řečeno, kosmetických produktů s heřmánkem modrým je celá řada. K zahození určitě není balzám, ve kterém pomáhají všechny ostatní složky, jako je antimikrobiální helichrysum, dosáhnout nejvyšší účinnosti v pronikání do pokožky.

Pleťové masky s heřmánkem modrým obvykle používají aloe k okamžité hydrataci, zatímco enzymy papáji a ananasu a bílá vrbová kůra zbrousí a vyčistí pokožku. 

Speciální noční oleje s touto marockou květinou používají také avokádové, hroznové a chia oleje, které se mísí s retinolem, aby uklidnily stresovanou pokožku přes noc a podpořily výměnu kožních buněk pro hladší pokožku. Díky modrému zabarvení ale noční olej skutečně používejte pouze na noc. Dále čtěte: Šafrán, vzácné ajurvédské koření, umí s pokožkou opravdu velké zázraky.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?