Sopečný popel je bezkonkurenční v péči o pleť. Dokonale ji vyčistí

 Krása 
04. srpna 2021 08:15 / Mirka Malá
  0
📷
3 fotografie v galerii
Kosmetické produkty se sopečným popelem dokáží doslova zázraky Depositphotos
Zní nebo vypadá to asi trochu podivně, nicméně sopečný popel je skutečným zázrakem v péči o pleť. Proč by také nemohl být, když už jsme si zvykli třeba na bahno. Faktem ale je, že sopečný popel skvěle čistí pleť.

Malinké částice sopečného popela jsou porézní a savé. Ve světě krásy to znamená, že jsou skvělé pro odstranění oleje a mazu, který se nám v průběhu dne usazuje na pokožce. Popel odstraní perfektně i další nečistoty a samozřejmě make-up.

Sopečný popel je multifunkční

Sopečný nebo také vulkanický popel skutečně pohltí prakticky vše nežádoucí z naší pleti. Jeho sílu určitě uvítají všichni, kdo navíc zápasí s mastnou pletí náchylnou k akné.

"Sopečný popel je extrémně bohatý na minerály a má antiseptické, antibakteriální a antioxidační vlastnosti. Takže opravdu dobře funguje nejen při odstraňování nečistot a make-upu, ale také při hojení zanícené a podrážděné pokožky," říká dermatoložka Sonya Dakar.

Ale pozor. I sopečný popel má svoje vedlejší účinky, které jsou z jeho podstaty logické. Totiž vysušuje pokožku. Pokud není správně namíchán s vhodnými přísadami, může způsobit vážné intenzivní podráždění obličeje. Pokud si tedy budete chtít tento čisticí zázrak pořídit, ujistěte se, že si kupujete takový produkt, který kromě sopečného popela obsahuje také dostatek hydratačních přísad.

Jak sopečný popel používat

Nejlepší je používat jej jako pleťovou masku, která vaši pleť nejen vyčistí, ale lidově řečeno ji takzvaně nakopne.

Masky ale rozhodně nejsou jedinými produkty se sopečným popelem. Pořídit si můžete také hydratační krém se sopečným popelem, který pleť rozhodně nevysušuje a naopak ji chrání po celý den před různými nečistotami.

V nabídce kosmetických produktů se sopečným popelem můžete najít dokonce i suchý šampon, který skutečně skvěle odstraní mastnotu z vašich vlasů. A v neposlední řadě můžete vyzkoušet i mýdlo nebo pudr, který je nabízen hned v několika odstínech a skvěle chrání pleť po celý den. Dále čtěte: Cottagecore je ve světě krásy stále oblíbenější. Jaké produkty vybrat?

Zdroj: GreatistByrdie.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve