Zapomeňte na podrážděnou pokožku. Africké černé mýdlo ocení při holení každý muž

 Krása 
19. července 2021 08:23 / Mirka Malá
  0
📷
5 fotografií v galerii
Africké černé mýdlo pomáhá uvolnit zachycené chloupky pod kůží a zklidňuje podráždění Depositphotos
Africké černé mýdlo není sice ve světě žádnou horkou novinkou v péči o pokožku, u nás ale ještě tak známé není. Přitom má mnoho výhod. Skvěle čistí a díky množství antioxidantů také skvěle hydratuje.

Africké černé mýdlo je rostlinný čisticí prostředek, tradičně vyráběný ručně v mnoha afrických zemích. Obsahuje usušený jitrocel, pečené kůže palmových listů a kakaových lusků, ze kterých vznikne popílek. Ten se nakonec smíchá s bambuckým máslem, kokosovým olejem, olejem z palmových jader a kakaovým máslem. Takže takové africké černé mýdlo je prakticky nabité samými skvělými věcmi, a proto má hluboce čisticí a výživné vlastnosti téměř pro všechny typy pleti.

Na co je africké černé mýdlo dobré

Černé mýdlo vylučuje tmavě pigmentované buňky pokožky způsobené poškozením UV zářením a zároveň zabraňuje jejímu dalšímu stárnutí. Antioxidanty v černém mýdle chrání pokožku před poškozením volnými radikály, které je příčinou předčasného stárnutí pokožky a vrásek.

Černé mýdlo může rovněž pomoci snížit zánět a podráždění pokožky, zklidnit suchou a podrážděnou pokožku a zmírnit suché skvrny a vyrážky. A to znamená, že pomáhá také léčit problémovou pokožku. Kombinace vitaminu A a fyzické exfoliace může zmírnit příznaky kožních stavů, jako je akné. Antibakteriální účinek může pomoci potlačit akné a ekzémy, zatímco bambucké máslo, kakao a kokosový olej mohou pomoci zvlhčit a uklidnit psoriázu a ekzémy.

Černé mýdlo je ale především skvělý čistič. Účinně tedy odstraňuje make-up díky olejům a máslům, které obsahuje. Také jemně exfoliuje, což pomáhá očistit pokožku a odstranit nečistoty.

Černé mýdlo mohou používat i muži

Je to tak, protože černé mýdlo je skvělé při holení kvůli vysokému obsahu bambuckého másla určeného k ochraně pokožky. Exfoliace také pomáhá uvolnit zachycené chloupky pod kůží, zatímco síra uklidňuje podráždění po holení.

Popel v černém mýdle může poskytnout fyzické exfoliační vlastnosti k odstranění odumřelých buněk pokožky, což může zlepšit jemné linie, změkčit a omladit drsnou pokožku.

Africké černé mýdlo přitom prakticky nemá ve svém použití žádná omezení. Je ale opravdu silné, takže z počátku je dobré používat jej tak třikrát v týdnu, pokud ale na něj vaše pokožka bude reagovat kladně, můžete jej používat každý den, ráno nebo večer.

Africké černé mýdlo je bio produkt, takže jej koupíte zejména v eshopech s vybranou kosmetikou, nebo v lepších parfumeriích. A dokonce jej u nás seženete i v tekuté variantě jako tělové mléko. Dále čtěte: Zbavit se laku na nehtech je možné i bez odlakovače. Tady je několik rad, jak na to.

Zdroj info: HealthlineByrdie.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008