Recept na krásné a silné vlasy. Pořádný detox nepotřebuje čas od času jen vaše tělo, ale i pokožka hlavy

 Krása 
12. října 2021 15:20 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Dopřejte vlasům pořádný detox Pixabay
Pořádný detox nepotřebuje čas od času jenom vaše tělo, ale zapomenout byste neměli ani na vlasy a pokožku hlavy. Co jim dopřát? Ideálně peeling.

Peeling je úžasná věc. Kosmetický přípravek obsahuje drobné částečky, kterými starou kůži obrousíte a prokrvíte. To vede k její rychlejší obnově a vyhlazení. A to samé můžete očekávat i v případě, že peeling dopřejete své kštici. Díky tomu získá opět lesk, objem i vitalitu a zbavíte se i dalších problémů. 

Odstraní i lupy

I když si myjete pravidelně hlavu kvalitními přípravky, nikdy nedokážete beze zbytku odstranit zbytky stylingových přípravků a další nečistoty. S tím si hravě dokáže poradit peeling. Pokožka hlavy bude dokonalce pročištěná a zbavená případných lupů.

Silnější vlasy

Hlavním účelem peelingu je i prokrvení pokožky. Ta tak bude moci volně dýchat a profitovat na tom budou také vaše vlasy. Budou silnější, lesklejší a hlavně pevnější. Navíc se budou mnohem méně mastit. Takže pokud jste nositelky jemných, zplihlých nebo často mastících se vlasů, peeling je pro vás ten pravý.  

Vhodné i pro barevné

Peelingu se nemusejí obávat ani ženy s barvenými vlasy. Díky obsahu hydratačních složek se barva ještě více zintenzivní a déle vám i vydrží. Jediné, čemu byste se měli vyhnout, je používat peeling dříve než 48 hodin po barvení.  

Domácí peeling

Peeling na vlasy můžete sehnat v drogeriích či obchodech s vlasovou kosmetikou, ale vyrobit si jej můžete i doma. Přinášíme vám několik jednoduchých receptů.

S mořskou solí

Kupte si jemně mletou mořskou sůl. Několik lžic smíchejte s vaším oblíbeným šamponem. Tento typ peelingu nabízí antibakteriální účinek a pomáhá odmastit kořínky. Pozor, nepoužívejte jej v případě, že máte podrážděnou pokožku!

S cukrem

Opět použijte váš oblíbený šampon a ten smíchejte s několika lžícemi bílého či hnědého cukru. Tento domácí peeling na pokožku hlavy je perfektní pro osoby s citlivou pokožkou hlavy.

Jak peeling používat

Použití peelingu je jednoduché. Stačí si jej nanést do vlhkých vlasů a několik minut jemně masírovat pokožku hlavy. Poté promněte vlasy až ke konečkům. Nakonec pečlivě vymyjte, teprve poté naneste šampon a na závěr kondicionér. Důležité přitom je dodržovat správný postup mytí vlasů. Jak na to jsme psali zde.

Zdroj: misskyra.com, healthline.com.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?