Čemu se vyhnout, aby vás oblečení nedělalo staršími

 Móda 
29. září 2017 07:57 / Marie Popelková
  4
📷
1 fotografie v galerii
Existuje nepřeberné množství pravidel určujících, co byste měli nebo neměli dělat, abyste vypadali mladší. Shutterstock
S nástupem podzimu jistě odhazujete lehké letní svršky a na řadu přichází huňaté svetry a kabáty. Právě teď nastal ten pravý čas, kdy byste mohli souběžně s obměnou šatníku provést i další změnu – zbavit se módních zlozvyků, které vám přidávají na věku.

Stáří se dnes nenosí. Všichni chtějí vypadat mladě, svěže a sexy. Jenomže čas, který nám přidělává vrásky, se nedá zastavit. Ti, kteří jeho běh neunesou, se vrhají pod skalpely plastickým chirurgům a denně dřou v posilovně v marné snaze vypadat stále na dvacet. Upřímně, to prostě nejde. Nejlepší cestou proto je se stárnutím se smířit a stárnout přirozeně a s elegancí.

Na druhou stranu ale rozhodně není nutné vypadat v 35 na 50. Takže je potřeba o sebe pečovat a udržovat se ve formě. Máme pro vás módní omyly, kterých se ženy často dopouštějí a které jim opticky přidávají na věku. 

Odložte šeď a sáhněte po barvě

Černá je moderní a elegantní vždy, říká se, že zeštíhluje. Ale mějte také na paměti, že čím tmavší a fádnější věci nosíte, tím starší vypadáte. Oblečení se šedými podtóny může zapříčinit, že i vy budete působit podobně mdlým dojmem. Přidejte si do šatníku barvy – nejdůležitější je mít barvu blízko tváře. Pro pány lze doporučit barevné tričko bez potisku nebo ještě lépe kravatu. Zvolte nějaké živé barvy, tím si uberete pár let. Pokud jde o ženy, nezaměřujte se pouze na oblečení, ale i na doplňky. Ideální je pestrá šála, výrazný náhrdelník či korále.

Pořiďte si správné boty

Dámy, možná také hodláte nosit jehly už napořád, vždyť nohy se v nich opticky prodlouží a většina z vás tak získá i pěkný sexy vzhled. Jednoho dne se však budete muset poohlédnout po nějaké pohodlnější obuvi na běžné nošení, protože s přibývajícími lety začnou být vysoké podpatky vašemu tělu velmi nepohodlné. Pojem „pohodlné boty“ sice často evokuje zdravotní obuv, ve které jsou nohy jistě jako v bavlnce, ale vzhledově je to hrůza. Naštěstí tento dojem už je dnes mylný, obuvnické firmy totiž nabízejí botky splňující zdravotní a zároveň vzhledové nároky, takže pohodlná obuv vypadá trendově a je k dostání v pestrých barvách a moderních stylech. Takže odložte svoje oblíbené „mučící“ lodičky na jehlách a vyměňte je za módní, ale stále velmi pohodlné kousky odpovídající zdravotním potřebám vašich nohou. A co je hlavní – nebudete v nich vypadat jako vaše babička.

Stop zahalovaní

Zahalování má na svědomí to, že si kupujete vědomě špatnou velikost oblečení, abyste schovali své faldíky a nevzhledné partie, ale to je chyba. Správně vybraný střih a velikost ukáže vaše přednosti a zakryje vaše nedostatky. 

Příliš dlouhá sukně

Jen proto, že jste starší, to neznamená, že nemůžete nosit krátké sukně. Především u menších postav není vhodné vybírat sukně do půlky lýtek nebo dlouhé sukně. Nicméně pozor na vulgární délky! Sukně do půli lýtek jsou vhodné pro dvacetileté dívky.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve