Poloha při spánku o vás mnohé prozradí

 Ostatní 
19. října 2017 17:27 / Marie Popelková
  0
📷
1 fotografie v galerii
Poloha ve spánku znamená možná víc, než jste si mysleli. Shutterstock
Ať už s rozhozenýma rukama na zádech, nebo stočeni do klubíčka, všichni máme svou oblíbenou spací polohu.

Odborník na řeč těla Robert Phipps analyzoval nejčastější spánkové polohy, aby určil, jak odrážejí lidskou osobnost a také pohled člověka na život.

Podle Phippse je z poloh při spánku snadné určit, jestli člověk prožil den plný stresu, nakolik si dělá starosti nebo do jaké míry má svůj život pod kontrolou. Poloha při spánku dokonce může prozradit, zda jsme tvrdohlaví, panovační či sebekritičtí.

Plod

V této pozici ležíme na boku, s rukama u hlavy a pokrčenýma nohama. Podle výzkumu je také nejoblíbenější spací polohou, za oblíbenou ji označilo 41 % lidí. Lidé spící v poloze plodu jsou obvykle navenek tvrdí, ale pod povrchem stydliví a také citliví. Někdy jim trochu trvá, než si připustí nového člověka k tělu, ale jsou klidní a přátelští.

Spánek na boku

Jedinci, jimž je nejpříjemnější, spí-li na boku, jsou přirozeně adaptabilní a ochotní dělat kompromisy. Umí druhým naslouchat, nechybí jim empatie, ostatní se na ně nezřídka obracejí o radu. Než se pro něco rozhodnou, seženou si předně veškeré informace. Díky tomu, že si vytvářejí o věcech celkový obraz a mají od situace odstup, se lehce dokážou přizpůsobit. 

Sloup

V této poloze spíme na boku, nohy natažené a s rukama přitisknutýma k tělu. 15 % ji označilo za nejoblíbenější. Lidé, kteří spí v této pozici, jsou velmi přátelští, snadno se s nimi vychází a jsou důvěryhodní.

Spánek na břiše

Spáči na břiše většinou stojí oběma nohama na zemi, jsou to perfekcionisté, co mají rádi věci pod kontrolou. Ať už se rozvalují na lůžku, či si tisknou polštář k hrudníku, spí se jim nejlépe, když jsou v naprostém kontaktu s postelí. Mívají silnou vůli a pevnou povahu, pokud se pro něco rozhodnou, dotáhnou to do konce. Nesnáší kritiku nebo extrémní situace.

Hvězdice

Hvězdice spí na zádech s oběma rukama na polštáři. Takoví lidé jsou dobrými kamarády, umí ostatním naslouchat a umí pomoci, pokud jsou o to požádáni. Nemají ale rádi, pokud jsou centrem pozornosti.

Neustálé střídání pozic

Všichni několikrát za noc změníme spací polohu, ale jestli se pořád vrtíte, zřejmě máte energie na rozdávání. Jako akční člověk dáváte do každé činnosti celé srdce a veškerý svůj elán, a to i v případě, když se cítíte unavení. Jste ambiciózní a toužíte zkoušet nové věci, stále vás to žene kupředu. Jde-li jen o dočasný stav, může to značit, že vás aktuálně tíží problémy.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47