Super triky s citronem. Použijte ho úplně jinak
Věděli jste, že citron je dobrý například do koupele? Jeho vysoký obsah vitamínu C může pomoci při pigmentaci, suché kůži či tvorbě hlubokých vrásek. O tom, jak se účinně zbavit pigmentových skvrn, jsme psali více zde. Citron působí proti růstu některých bakterií, čímž se stává silným antibakteriálním činidlem a přírodní konzervační látkou. Stručně řečeno, naše citrónové triky vám jednoznačně zlepší život.
Vraťte vlasům správný blond odstín
Ztratila po čase vaše barva lesk a správný odstín? Pro návrat svého oblíbeného blond odstínu vytlačte šťávu ze dvou-tří citrónů a naneste si ji rovnoměrně až po konečky vlasů. Odborníci doporučují i pobyt na slunci u moře, ale v našich končinách si budeme muset vystačit s citronovou šťávou.
Pryč s odumřelou kůží
Nemusíte si kupovat drahé peelingy. Odumřelé kůže a černých teček se lze lehce zbavit i pomocí citronu. Smíchejte bílý jogurt, med, několik čajových lžiček citronové šťávy a sůl, aby se vytvořila maska. Ta pak spolehlivě odstraní odumřelé částečky kůže a černé tečky. Masku nechte několik minut působit, jemně si jí promasírujte pokožku a následně ji smyjte. Více o odstranění černých teček jsme psali v jiném našem článku.
Zatočte s bakteriemi v toaletě
Tento trik je možná pro někoho už starým známým, ale i tak si ho zopakujeme. Rozmíchejte šťávu z poloviny citronu se solí a vyčistěte touto směsí okraje a vnitřek mísy. Směs pomůže rozpustit a zneškodnit i odolnější bakterie.
Aby nám jablka rychle nezhnědla
Abyste předešli zhnědnutí ovoce, například jablek, hrušek či brambor, vymačkejte citrónovou šťávu do vody a ovoce či zeleninu do směsi namočte. Rovněž můžete přidat citrónovou šťávu do pesta a bylinných zálivek, aby si zachovaly svou zářivou barvu
Dodejte svým polévkám šmrnc
Přidejte šťávu z poloviny citronu do některé z vašich oblíbených polévek či těstovin. Kromě toho, že dodá barvu, získá jídlo i výjimečnou chuť a obohatí se o vitamíny. V tomto případě však postupujte opatrně. Každý citron má totiž jinou úroveň kyselosti.