Super triky s citronem. Použijte ho úplně jinak

 Ostatní 
15. března 2018 16:15 / Monika Thomsonová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Inspirujte se našimi tipy, jak využít v domácnosti citron Shutterstock
Nenapadá vás nic jiného, než si vymačkat citron do čaje? Pokud vám doma zůstaly citrony a vy nevíte co s nimi, inspirujte se našimi nápady. Budete překvapení, jak široké využití tento citrus má.

Věděli jste, že citron je dobrý například do koupele? Jeho vysoký obsah vitamínu C může pomoci při pigmentaci, suché kůži či tvorbě hlubokých vrásek. O tom, jak se účinně zbavit pigmentových skvrn, jsme psali více zde. Citron působí proti růstu některých bakterií, čímž se stává silným antibakteriálním činidlem a přírodní konzervační látkou. Stručně řečeno, naše citrónové triky vám jednoznačně zlepší život.

Vraťte vlasům správný blond odstín

Ztratila po čase vaše barva lesk a správný odstín? Pro návrat svého oblíbeného blond odstínu vytlačte šťávu ze dvou-tří citrónů a naneste si ji rovnoměrně až po konečky vlasů. Odborníci doporučují i ​​pobyt na slunci u moře, ale v našich končinách si budeme muset vystačit s citronovou šťávou.

Pryč s odumřelou kůží

Nemusíte si kupovat drahé peelingy. Odumřelé kůže a černých teček se lze lehce zbavit i pomocí citronu. Smíchejte bílý jogurt, med, několik čajových lžiček citronové šťávy a sůl, aby se vytvořila maska. Ta pak spolehlivě odstraní odumřelé částečky kůže a černé tečky. Masku nechte několik minut působit, jemně si jí promasírujte pokožku a následně ji smyjte. Více o odstranění černých teček jsme psali v jiném našem článku.

Zatočte s bakteriemi v toaletě

Tento trik je možná pro někoho už starým známým, ale i tak si ho zopakujeme. Rozmíchejte šťávu z poloviny citronu se solí a vyčistěte touto směsí okraje a vnitřek mísy. Směs pomůže rozpustit a zneškodnit i odolnější bakterie.

Aby nám jablka rychle nezhnědla

Abyste předešli zhnědnutí ovoce, například jablek, hrušek či brambor, vymačkejte citrónovou šťávu do vody a ovoce či zeleninu do směsi namočte. Rovněž můžete přidat citrónovou šťávu do pesta a bylinných zálivek, aby si zachovaly svou zářivou barvu

Dodejte svým polévkám šmrnc

Přidejte šťávu z poloviny citronu do některé z vašich oblíbených polévek či těstovin. Kromě toho, že dodá barvu, získá jídlo i výjimečnou chuť a obohatí se o vitamíny. V tomto případě však postupujte opatrně. Každý citron má totiž jinou úroveň kyselosti.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008