Nevinné chyby, které mohou výrazně zhoršit vaše alergie

 Ostatní 
09. srpna 2018 07:01 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Alergie nás trápí i v létě Shutterstock
Nejen na jaře, ale také v létě spoustu lidí trápí alergie. Nejste proti nim ale tak bezmocní, jak si možná myslíte. Existuje několik chyb, kterých se nevědomky dopouštíte ve vlastní domácnosti, kvůli kterým se vám alergie ještě zhoršují. Když jim budete předcházet, uvidíte, že se dostaví úleva.

Časté zapomínání utírání prachu

Utírání prachu je nepříjemné, pokud trpíte alergiemi, protože se můžete dostat do kontaktu s vaším alergenem, který spustí alergický záchvat. Odkládání tohoto úkolu, ale zvyšuje množství alergenů, které poletují ve vzduchu, které z dlouhodobého hlediska škodí vaší alergii ještě více. Pokud máte při utírání prachu problémy, pořiďte si na něj roušku a zkuste si začít zvyknout donutit se k němu alespoň několikrát týdně. Postupujte svrchu dospod, a nakonec ještě vysajte.

Vysávání pouze koberců

Je dobré vysát potom, co dokončíte utírání prachu. Nevynechejte žádné povrchy mezi nábytkem, který utíráte a nezapomeňte ani na podlahy a koberce a v neposlední řadě také čalouněný nábytek. V čalounění se alergeny často drží, takže se ujistěte, že se vypořádáte i s tímto často přehlíženým místem.

Sprchování se ráno namísto odpoledne nebo večer

Kdykoli, když jste venku, tak se na vašem oblečení a ve vlasech zachytávají alergeny. Nejlepší je tedy sundat si po příchodu domů věci, ve kterých jste přišli, a dát si co nejdřív sprchu. V opačném případě alergeny stále vdechujete, a navíc je roznášíte všude po bytě. Jak bojovat s alergií přírodní cestou? Čtěte více.

Praní povlečení ve vodě, která není dostatečné horká

Pokud máte alergie, musíte často prát povlečení a prostěradla. To ale není všechno. Abyste usmrtili roztoče, musíte prát ve vodě, která má alespoň 60 stupňů. Spousta nových praček má k praní povlečení přímo uzpůsobený cyklus s dostatečně horkou vodou. Jestli potřebujete vyprat nějaké věci, které by tak vysokou teplotu nezvládly, můžete vyzkoušet speciální prací prostředky určené proti alergenům. 

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47