Průzkum ukázal, že běloši preferují jiné rasy. Co přesně ukazuje studie?

 Ostatní 
29. září 2019 10:01 / Blanka Štiková
  1
📷
6 fotografií v galerii
Studie potvrzuje známý fakt, že při výběru partnera rozhoduje atraktivita obličeje Pixabay
Průzkum psychologů z univerzity v Cardiff zkoumal přitažlivost různých ras a přišlo se na zajímavou věc. Podle studie europoidi neboli běloši preferují jedince jiných ras, zatímco ostatní rasy upřednostňují při výběru partnera téže rasy.

Při testování mužů a žen se ukázalo, že europoidní muži dávají přednost ženám s jemnými asijskými rysy a europoidní ženy zase preferují rysy mužů černochů.

Výzkum preference podle rasy

Překvapivý výzkum provedli psychologové z univerzity v Cardiff, kdy testovaným mužům a ženám ve věkovém rozmezí od 18 do 30 let předložili 600 fotografií tváří osob opačného pohlaví. Testované osoby měly za úkol hodnotit atraktivitu tváří na základě obrázků.

Jak testování dopadlo? Koho běloši preferují?

Výsledky ukázaly preference europoidních ras. Koho upřednostňují muži běloši? Muži europoidi nejvíce preferovali ženy s rysy asijskými, ženy bílé rasy volili až jako druhé a naopak nejméně si volili ženy s černošskými rysy. A kdo vyhrával u žen bělošek? Europoidní ženy si nejčastěji vybíraly obličeje černochů, následně volily bělochy a nejméně preferovaly muže asijských rysů.

Co ukazuje studie?

Studie potvrzuje známý fakt, že při výběru partnera rozhoduje atraktivita obličeje. Například ve Velké Británii najdete nejčastější smíšená manželství tvořená právě ženou běloškou a černochem nebo mužem bělochem a Asiatkou. A měli bychom se na základě tohoto průzkumu obávat například toho, že nám, jakožto europoidní rase, hrozí vyhynutí? Mohlo by k tomu vést leda při hromadném křížení ras, ale zase tak horké to nejspíše nebude. Dále čtěte: Účinný recept pro blondýnky, jak bojovat proti žlutým odleskům ve vlasech.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve