Tvar ruky prozradí víc, než si možná myslíte. Odhalí záletníka i pracanta

 Ostatní 
21. března 2021 09:29 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Do tvaru rukou je vepsán váš charakter Depositphotos
Potřebujete si o někom rychle udělat obrázek? Mnohé vám prý může prozradit pouhý pohled na jeho ruce. Podle tvaru dlaně či prstů lze totiž odhadnout charakter člověka.

Věštění z rukou se zabývá chiromantie. Jenže mnohé údajně odhalí nejen čáry v dlani, ale také tvar dlaně a délka prstů. Rozlišují se celkem čtyři typy rukou, a to podle základních čtyř živlů - zemský, ohnivý, vzdušný a vodní. Většina lidí neodpovídá jen jednomu typu. Vždy je dobré si při určování správného typu rozdělit ruku na dvě části a zvlášť posoudit tvar dlaně a zvlášť prsty.

Zemská ruka

Zemská ruka má hranatou dlaň, méně rýh a krátké prsty. Značí člověka praktického, rázného, spolehlivého, citově stálého, konzervativního a se vztahem k přírodě a všemu, co roste. Menší množství rýh zase odráží fakt, že tento typ lidí preferuje jednoduchost. Jsou-li prsty na konci zakulacené, může mít dotyčná osoba sklon k netrpělivosti. Hranaté zakončení pak naznačuje více tolerance.

Zemská ruka charakterizuje osoby, které uznávají tradici. Tito lidé mívají pevnou pracovní morálku, jsou přesní a mají tendenci zajišťovat se pro čas budoucí. Zároveň tento typ ruky prozrazuje aktivní zájem o sex. Neoplývají sice zrovna smyslem pro romantiku, zato nebývají přelétaví. Mívají sklon pečovat o druhé.

Ohnivá ruka

Ruce ohnivého typu mají krátké prsty, které svědčí o netrpělivosti, a podlouhlou dlaň, která je znakem emoční energie. Také bývají tyto ruce na dotek horké. Majitelé ohnivých rukou působí velmi energicky, často hýří nadšením a jsou rádi středem pozornosti. Ohnivé ruce mají často velmi vášniví a silně citově založení lidé. Také jde o ambiciózní, avšak netrpělivé jedince, kteří často mají potíž dotahovat věci do konce.

Lidé s ohnivými rukami milují změnu a rádi plní nevšední úkoly. Naopak nenávidí zákazy, omezování a rutinu. A pozor, někdy se lidé s tímto tvarem ruky mohou stát až nenasytnými a příliš zatoužit po moci. Někdy jsou svými ambicemi poháněni tak silně, že jdou za svým cílem zcela bezohledně.

Vzdušná ruka

Tento typ poznáte podle hranaté dlaně a dlouhých prstů. Vzdušná ruka charakterizuje bystrého, zvídavého, rychle uvažujícího člověka, který nemá rád opakující se stereotyp. Naopak miluje změny a vzruch ve svém životě a oplývá výbornými komunikačními dovednostmi. Stinnou stránkou je sklon ke klamání druhých a k manipulaci. Jsou nestálí jako vítr a jdou vždy tam, kam je zrovna napadne.

Jakmile ale něco řeknou, můžete si být jisti, že to myslí vážně. Jsou to rození baviči a těší je pozornost druhých a jejich uznání. Mají chuť si alespoň jednou všechno vyzkušet. Jejich význačným rysem je všestrannost.

Vodní ruka

Vodní ruku představuje dlouhá dlaň s množstvím jemných čar a dlouhými prsty. Lidé s tímto tvarem ruky bývají velmi tvůrčí a mají silně vyvinutý smysl pro detail. Mívají vztah k filozofii, umění a rádi se angažují v dobročinných projektech. Vodní ruce také vypovídají mnohé o výtečném pozorovacím talentu a skvělé intuici svého nositele. První dojem těchto lidí zpravidla trefí do černého.

Pro majitele vodních rukou je typická rovněž náladovost či to, že špatně snášejí kritiku. Problémy často řeší oklikou, díky tomu však mohou někdy přinést jedinečný pohled na problém či navrhnout osobitý postup. Co vše o vás prozradí barva očí, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve