Luxusní hodinky jsou vyrobeny z opotřebovaných brzdových destiček, přitom stojí tisíce

 Ostatní 
17. ledna 2022 05:23 / Ema Maxová
  0
📷
3 fotografie v galerii
Hodinky vyrábí odborníc ve Švýcarsku Peugeot
Co udělá mechanik s brzdovými destičkami, které jsou totálně omlácené? Zřejmě je vyhodí do šrotu. Prestižní hodinářská firma z nich ale vyrábí pouzdra luxusních hodinek a prodává je svým zákazníkům za horentní částky. Brzdové destičky aut sice patří mezi nejnamáhanější a nejčastěji obměňované díly, nicméně jsou také svědkem historie a používání vozu. Jsou určitou připomínkou toho, co vozidlo zažilo, a právě proto je slavný hodinář zvolil jakožto výchozí materiál. Nejde však o ledajaké destičky,

Mít hodinky, které na vlastní kůži zažily nejslavnější závody světa, to je totiž snem mnoha motoristických nadšenců. Teď mají fanoušci automobilového sportu další objekt touhy: hodinky BL-Endurance vzniklé ze spolupráce mezi firmou Lorige a divizí Peugeot Sport.

Značka Peugeot, pod kterou závodní divize Peugeot Sport spadá, se chystá ne velkolepý návrat do vytrvalostních závodů, zejména tedy do ikonické čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans, kterou už mimochodem v minulosti třikrát vyhrála. Legendární francouzský závod, označovaný jako nejtěžší soutěž na světě, láká mnoho automobilek i diváků. Zažít Le Mans je nezapomenutelný zážitek a kdo to jednou zkusil, zůstane mu pod kůží. Proč tedy ne i na kůži, konkrétně na kůži zápěstí v podobě originálního, vkusného módního doplňku. Peugeot Sport se tedy spojil s hodinářskou firmou Lorige a společně vyvinuly opravdový skvost nazvaný BL-Endurance.

Peugeot více než dva roky vyvíjel a testoval svůj nový závoďák Peugeot 9X8, se kterým bude letos v Le Mans bojovat o vítězství. Stejně dlouho vyvíjela značka Lorige svoje hodinky. Bylo to poprvé v historii, kdy jednomu jedinému výrobku věnovala tolik času. Chtěla mít ovšem naprostou jistotu ohledně spolehlivosti kalibru, odolnosti materiálu a designové atraktivity. Pouzdro hodinek bylo vyrobeno z brzdových destiček, které byly použity při testování závodního speciálu Peugeot 9X8. To znamená, že majitelé hodinek značky Lorige mohou již nyní vlastnit součástku vozu Peugeot 9X8, která byla testována při vývoji tohoto mimořádného závodního speciálu ještě předtím, než nastoupí do své první soutěže. 

Hodinky BL-Endurance vyrábí odborníci na slovo vzatí v samotné kolébce precizní hodinářské práce, ve Švýcarsku. Montáž a seřízení provádějí výhradně ručně vysoce kvalifikovaní mistři. Design výrobku byl navržen tak, aby byl opravdovou ozdobou mužského zápěstí a zároveň zdůraznil mužnost svého majitele. Působí čistým, funkčním a současně atraktivně agresivním dojmem. Inspirací mu byl svět závoďáků. Ty jsou totiž při testování před samotnými závody prosty jakýchkoli propriet na vylepšení vzhledu. Vidíte každý záhyb, každou křivku karoserie. Hodiny BL-Endurance to s díly ze surového karbonu mají podobně. Vidíte každý šroubek, titanové součástky… vše se spojuje do celku, který působí drsně, technicky, ale neuvěřitelně sexy.

Zdroj: Peugeot.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?