Domácí výroba rýžové mouky

 Ostatní 
12. srpna 2017 08:31 / Bronislava Silná
  0
📷
1 fotografie v galerii
Rýžovou mouku si připravíte i doma. Shutterstock
Rýžová mouka je skvělá pro bezlepkovou dietu, ale hodí se i pro různé další pokrmy, na speciální těsta, do asijské kuchyně a podobně. Její příprava je poměrně jednoduchá. Rozhodně ale nemůžete rýži jen tak nasypat do mixéru. Máme pro vás jednoduchý postup.

Fáze 1 – Namáčení

Rýži si musíme dát na 6 – 8 hodin namočit. Můžeme to udělat přes noc, nebo ji dejme namáčet ráno před odchodem do práce a večer můžeme zpracovávat. Namáčíme ve studené vodě.

Fáze 2 – Sušení

Rýži scedíme a měla by nám zase proschnout. Vodu, kterou jsme dodávali, potřebujeme uvnitř zrna, aby se dalo lépe mixovat. Namočenou rýži proto rozložíme na savou podložku a necháme asi čtyři hodiny osychat. Proces můžeme urychlit otíráním čistou utěrkou.

Fáze 3 – Mletí

K namletí rýžové mouky se hodí jakýkoli výkonný mixér, který má sílu rozdrtit led. Nádobku neplníme celou, ale zhruba do jedné třetiny. Pokud chceme mouku opravdu jemnou, přesejeme vzniklou mouku přes sítko a hrubší části vložíme znovu do mixéru. Postup můžeme opakovat.

Fáze 4 – Uchování

Aby nám mouka déle vydržela, můžeme ji uchovat nejlépe zamrazenou v mikrotenových sáčcích. Část si necháme v dobře uzavíratelné sklenici pro okamžitou spotřebu. Zmraženou mouku je potřeba nechat před použitím dobře rozmrazit.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Známý šéfkuchař Ondřej Molina a slavný barman Tomáš Melzer umí připravit neskutečné dobroty i z toho,...

Styl

Zimní bundy od JD Sports - připravte se na Black Friday

Tech

Sporťák s kočičíma ušima byl posledním dílkem skládačky