Luxusní menu na váš stůl: Pokračujeme druhým chodem, který vymyslela gurmánka a herečka Markéta Hrubešová.
Recepty
26. srpna 2014 05:51
/
Jitka Jahodová
📷
1 fotografie v galerii
Cizrnové pyré s krevetovým špízem / Foto: Recepty pro radost, TV Paprika
Už vás nebaví vařit stále dokola to samé a máte chuť na něco delikátního? Nebo byste třeba jen rádi zazářili před vaší milovanou polovičkou? Tak přesně pro vás máme luxusní čtyřchodové menu, s jakým nikdy nezklamete a hravě ho zvládnou i začátečníci.
Za čtyřmi recepty, které vám postupně představíme, stojí Markéta Hrubešová a Kuchař roku Patrik Bečvář, kteří společně natočili kuchařskou show Recepty pro radost s Markétou a Patrikem. Přejeme dobrou chuť!
DRUHÝ CHOD
Cizrnové pyré s krevetovým špízem od Markéty
Další delikatesu vytvoříme opět z luštěnin, ale tentokrát použijeme cizrnu. Pyré doplníme krevetami na špejlích. Tento předkrm opět není kuchařsky náročný, navíc ani nemusíte stát dlouho u plotny. Recept zabere 15-30 minut.
Suroviny (2 porce):
- 10 předvařených krevet
- 1 plechovka cizrny
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stvoly citronové trávy
- půlka citrónu
- sůl
- pepř
- 1dl vývaru (nebo vody)
Postup:
Do větší mísy vsypeme sceděnou a propláchnutou plechovku cizrny (několik zrnek si necháme na ozdobu). Přidáme deci vody nebo vývaru, česnek, asi dvě lžíce oleje, citrónovou šťávu a trochu soli. Vymixujeme dohladka až vznikne pyré.
Z citrónové trávy sloupneme vrchní vrstvu a na takto připravené špízy napíchneme připravené krevety. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a krevety na něm zprudka orestujeme. Stačí jim asi dvě minuty z každé strany. Poté je stáhneme z ohně a podáváme s miskou pyré.
Příště pokračujeme s vepřovými medailonky a topinamburovým pyré.
Za čtyřmi recepty, které vám postupně představíme, stojí Markéta Hrubešová a Kuchař roku Patrik Bečvář, kteří společně natočili kuchařskou show Recepty pro radost s Markétou a Patrikem. Přejeme dobrou chuť!
DRUHÝ CHOD
Cizrnové pyré s krevetovým špízem od Markéty
Další delikatesu vytvoříme opět z luštěnin, ale tentokrát použijeme cizrnu. Pyré doplníme krevetami na špejlích. Tento předkrm opět není kuchařsky náročný, navíc ani nemusíte stát dlouho u plotny. Recept zabere 15-30 minut.
Suroviny (2 porce):
- 10 předvařených krevet
- 1 plechovka cizrny
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stvoly citronové trávy
- půlka citrónu
- sůl
- pepř
- 1dl vývaru (nebo vody)
Postup:
Do větší mísy vsypeme sceděnou a propláchnutou plechovku cizrny (několik zrnek si necháme na ozdobu). Přidáme deci vody nebo vývaru, česnek, asi dvě lžíce oleje, citrónovou šťávu a trochu soli. Vymixujeme dohladka až vznikne pyré.
Z citrónové trávy sloupneme vrchní vrstvu a na takto připravené špízy napíchneme připravené krevety. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a krevety na něm zprudka orestujeme. Stačí jim asi dvě minuty z každé strany. Poté je stáhneme z ohně a podáváme s miskou pyré.
Příště pokračujeme s vepřovými medailonky a topinamburovým pyré.
Kam dál?