Luxusní menu na váš stůl: Na konci nesmí chybět dezert. Okuste sladkou čokoládovou tečku s vůní vanilky.
Recepty
28. srpna 2014 04:09
/
Jitka Jahodová
📷
1 fotografie v galerii
Čokoládový fondant s vanilkovým sabajonem / Foto: Recepty pro radost, TV Paprika
Už vás nebaví vařit stále dokola to samé a máte chuť na něco delikátního? Nebo byste třeba jen rádi zazářili před vaší milovanou polovičkou? Tak přesně pro vás máme luxusní čtyřchodové menu, s jakým nikdy nezklamete a hravě ho zvládnou i začátečníci.
Za čtyřmi recepty, které vám postupně představíme, stojí Markéta Hrubešová a Kuchař roku Patrik Bečvář, kteří společně natočili kuchařskou show Recepty pro radost s Markétou a Patrikem. Přejeme dobrou chuť!
ČTVRTÝ CHOD
Čokoládový fondant s vanilkovým sabajonem od Patrika
Chováte vášeň pro čokoládu? Tak tento recept, jak vystřižený z luxusní restaurace, si teď můžete udělat i v pohodlí domova. Dekadentní fondant s tekutým jádrem a vanilkou se vám jednoduše rozplyne na jazyku a přitom zabere jen 5-15 minut.
Suroviny (2 porce):
- 50g 75% hořké čokolády
- 45g cukr moučka
- 40g másla
- 2 celá vejce
- 3 žloutky
- 45g hladká mouka
- 4 žloutky
- 70g cukru
- 125ml sektu
- 1 vanilkový lusk
Postup:
Začneme fondantem. Na něj si rozpustíme hořkou čokoládu a máslo. Sundáme z ohně a přidáme 2 celá vejce, 3 žloutky, moučkový cukr a hladkou mouku. Vše promícháme do hladka. Těsto dáme do vymazané formy a pečeme na 180°C po dobu 6 minut.
Mezitím v misce ušleháme 4 žloutky s cukrem a semínky z vanilkového lusku. Misku postavíme na rendlík s vroucí vodou tak, aby se její dno nedotýkalo hladiny. Postupně všleháme připravený sekt a ve šlehání pokračujeme tak dlouho, dokud není sabajone pěkně husté a krémové.
Nestihli jste první recept našeho luxusního čtyřchodového menu? Nevadí. Hráškovou pěnu se slaninovým chipsem najdete zde.
Za čtyřmi recepty, které vám postupně představíme, stojí Markéta Hrubešová a Kuchař roku Patrik Bečvář, kteří společně natočili kuchařskou show Recepty pro radost s Markétou a Patrikem. Přejeme dobrou chuť!
ČTVRTÝ CHOD
Čokoládový fondant s vanilkovým sabajonem od Patrika
Chováte vášeň pro čokoládu? Tak tento recept, jak vystřižený z luxusní restaurace, si teď můžete udělat i v pohodlí domova. Dekadentní fondant s tekutým jádrem a vanilkou se vám jednoduše rozplyne na jazyku a přitom zabere jen 5-15 minut.
Suroviny (2 porce):
- 50g 75% hořké čokolády
- 45g cukr moučka
- 40g másla
- 2 celá vejce
- 3 žloutky
- 45g hladká mouka
- 4 žloutky
- 70g cukru
- 125ml sektu
- 1 vanilkový lusk
Postup:
Začneme fondantem. Na něj si rozpustíme hořkou čokoládu a máslo. Sundáme z ohně a přidáme 2 celá vejce, 3 žloutky, moučkový cukr a hladkou mouku. Vše promícháme do hladka. Těsto dáme do vymazané formy a pečeme na 180°C po dobu 6 minut.
Mezitím v misce ušleháme 4 žloutky s cukrem a semínky z vanilkového lusku. Misku postavíme na rendlík s vroucí vodou tak, aby se její dno nedotýkalo hladiny. Postupně všleháme připravený sekt a ve šlehání pokračujeme tak dlouho, dokud není sabajone pěkně husté a krémové.
Nestihli jste první recept našeho luxusního čtyřchodového menu? Nevadí. Hráškovou pěnu se slaninovým chipsem najdete zde.
Kam dál?