خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn

Luxusní menu na váš stůl: Hlavní chod, vepřové medailonky krok za krokem, od šéfkuchaře, který vařil i pro prezidenta Obamu!

Vepřové medailonky, hlíva ústřičná s rukolou a topinamburové pyré
 Recepty 
27. srpna 2014 14:08 / Foto: Recepty pro radost, TV Paprika
  0   0
Už vás nebaví vařit stále dokola to samé a máte chuť na něco delikátního? Nebo byste třeba jen rádi zazářili před vaší milovanou polovičkou? Tak přesně pro vás máme luxusní čtyřchodové menu, s jakým nikdy nezklamete a hravě ho zvládnou i začátečníci.

Za čtyřmi recepty, které vám postupně představíme, stojí Markéta Hrubešová a Kuchař roku Patrik Bečvář, kteří společně natočili kuchařskou show Recepty pro radost s Markétou a Patrikem. Přejeme dobrou chuť!

TŘETÍ CHOD
Vepřové medailonky, hlíva ústřičná s rukolou a topinamburové pyré od Patrika

Tento jednoduchý recept ocení jak gurmáni, tak celá rodina. Překvapí vás možná surovina topinambur, tak jen pro pořádek – jedná se o znovu objevenou kořenovou zeleninu, je vhodná pro diabetiky, obsahuje velké množství draslíku, fosforu a vitamínů skupiny B. Zní to jako nemožné, ale tohle vše připravíte za 15-30 minut.

Suroviny (2 porce):
- 300g vepřové panenky
- 100g hlívy ústřičné
- 50g rukoly
- 150g topinambur
- 50g másla
- 100ml smetany
- 2 větvičky tymiánu
- 1 stroužek česneku
- 10g kapary
- 2 lžíce oleje

Postup:
Panenku očistíme od blan. Poté nakrájíme najemno tymián, česnek a kapary. Topinambury dáme vařit do osolené vody a až budou hotové, slijeme je a rozmixujeme s máslem. Dochutíme solí a pepřem.

Mezitím panenku nakrájíme na medailonky, které osolíme a opepříme. Na pánvičce rozehřejeme olej, kousky masa zprudka opečeme z každé strany asi 2 až 3 minuty a vyndáme. Pak na té samé rozpálené pánvi opečeme nakrájený česnek, kapary a hlívu ústřičnou a opékáme dvě minuty. Zalijeme smetanou, krátce povaříme, dochutíme solí a pepřem a nakonec vmícháme čerstvou rukolu.

Na konci žádného menu nesmí chybět dezert. Na čokoládový fondant s vanilkovým sabajonem se můžete těšit již zítra.
Jitka Jahodová | inStory.cz
Komentáře
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Cestování

Fenomén Airbnb: I levné bydlení se vám může pořádně prodražit. Na co si dát pozor?

Zprávy

Důvěra v ekonomiku roste. Problém číhá někde jinde

Bydlení

Jedna trouba, která zvládne vše. Ideální nejen do malé kuchyně