Luxusní menu na váš stůl. Vyzkoušejte s námi čtyři delikátní recepty. Dnes začínáme prvním chodem!

 Recepty 
25. srpna 2014 07:00 / Jitka Jahodová
  0
📷
1 fotografie v galerii
Hrášková pěna se slaninovým chipsem Foto: Recepty pro radost, TV Paprika
Už vás nebaví vařit stále dokola to samé a máte chuť na něco delikátního? Nebo byste třeba jen rádi zazářili před vaší milovanou polovičkou? Tak přesně pro vás máme luxusní čtyřchodové menu, s jakým nikdy nezklamete a hravě ho zvládnou i začátečníci.

Za čtyřmi recepty, které vám postupně představíme, stojí Markéta Hrubešová a Kuchař roku Patrik Bečvář, kteří společně natočili kuchařskou show Recepty pro radost s Markétou a Patrikem. Přejeme dobrou chuť!

PRVNÍ CHOD
Hrášková pěna se slaninovým chipsem od Markéty

I z dobře známých receptů můžeme vykouzlit pokrm hodný několikahvězdičkové restaurace. Z hrášku lehce vyrobíme pěnu, kterou doplníme křupavými slaninovými chipsy. Vaříme z ingrediencí nám dobře známých a dostupných. Hotovo máte za 15 až 30 minut.

Suroviny (4 porce):
- 200g zeleného hrášku (může být i mražený)
- 1 šalotka
- 1 lžíce vinného octa
- 1 stroužek česneku
- 1/2l smetany
- 4 plátky anglické slaniny
- sůl
- pepř
- olivový olej
- na ozdobu lžíce zakysané smetany a 2 plátky černého chleba

Postup:
Nejprve si připravíme slaninové chipsy. Rozehřejeme troubu na 18O°C, na plech dáme pečící papír a položíme na něj plátky anglické slaniny. Přikryjeme druhým kusem pečícího papíru a dalším plechem. Pečeme asi 10 až 15 minut.

Pokračujeme hráškovou pěnou. Na trošce olivového oleje zpěníme nakrájenou šalotku a stroužek česneku. Po asi dvou minutách přidáme hrášek a osolíme. Dále přidáme vinný ocet a necháme chvilku odpařit. Restujeme asi tři minuty. Poté do směsi přimícháme smetanu a vymixujeme dohladka. Hotové jídlo zdobíme nočkem ze zakysané smetany a slaninovým chipsem.

Zítra pokračujeme cizrnovým pyré s krevetovým špízem.
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hvězdy se podělily se svými fanoušky o „nezapomenutelný piknik“

Styl

Jak na nadýchané lívance? Stačí přidat jednu obyčejnou ingredienci a budou vždy perfektní

Tech

Vlastnit či nevlastnit? Auto na „operák“ je dostupnější než kdykoli předtím