Luxusní menu na váš stůl. Vyzkoušejte s námi čtyři delikátní recepty. Dnes začínáme prvním chodem!
Recepty
25. srpna 2014 07:00
/
Jitka Jahodová
📷
1 fotografie v galerii
Hrášková pěna se slaninovým chipsem / Foto: Recepty pro radost, TV Paprika
Nejnovější
Za čtyřmi recepty, které vám postupně představíme, stojí Markéta Hrubešová a Kuchař roku Patrik Bečvář, kteří společně natočili kuchařskou show Recepty pro radost s Markétou a Patrikem. Přejeme dobrou chuť!
PRVNÍ CHOD
Hrášková pěna se slaninovým chipsem od Markéty
I z dobře známých receptů můžeme vykouzlit pokrm hodný několikahvězdičkové restaurace. Z hrášku lehce vyrobíme pěnu, kterou doplníme křupavými slaninovými chipsy. Vaříme z ingrediencí nám dobře známých a dostupných. Hotovo máte za 15 až 30 minut.
Suroviny (4 porce):
- 200g zeleného hrášku (může být i mražený)
- 1 šalotka
- 1 lžíce vinného octa
- 1 stroužek česneku
- 1/2l smetany
- 4 plátky anglické slaniny
- sůl
- pepř
- olivový olej
- na ozdobu lžíce zakysané smetany a 2 plátky černého chleba
Postup:
Nejprve si připravíme slaninové chipsy. Rozehřejeme troubu na 18O°C, na plech dáme pečící papír a položíme na něj plátky anglické slaniny. Přikryjeme druhým kusem pečícího papíru a dalším plechem. Pečeme asi 10 až 15 minut.
Pokračujeme hráškovou pěnou. Na trošce olivového oleje zpěníme nakrájenou šalotku a stroužek česneku. Po asi dvou minutách přidáme hrášek a osolíme. Dále přidáme vinný ocet a necháme chvilku odpařit. Restujeme asi tři minuty. Poté do směsi přimícháme smetanu a vymixujeme dohladka. Hotové jídlo zdobíme nočkem ze zakysané smetany a slaninovým chipsem.
Zítra pokračujeme cizrnovým pyré s krevetovým špízem.
Kam dál?