Chcete ovlivnit pohlaví svého dítěte? Cesta vede přes váš jídelníček

 Vztahy 
19. ledna 2018 08:57 / Kateřina Kofroňová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Ať už holka nebo kluk, okamžik početí je zázrakem přírody Pexels
Metody, jak ovlivnit pohlaví miminka při početí, jsou velmi vyhledávaným tématem. Zatímco jedni věří čínskému kalendáři a stáří krve, jiní nedají dopustit na nejrůznější sexuální polohy, a ti další sází na oplodnění v různých fázích cyklu. Všichni se ale údajně mýlí.

Zatímco dříve vyzdvihované metody ovlivňování pohlaví dítěte při oplodnění zatím nebyli vědci schopni prokázat, s touto metodou se jim to daří.

Přírodu neoklamete

Zda se vám narodí chlapeček nebo holčička, je dáno tím, která spermie dorazí k vajíčku jako první a oplodní jej. Pokud je to spermie nesoucí chromozom Y, bude to kluk, jestliže je to spermie s chromozomem X, narodí se holka. Přirozenou cestou to neovlivníte, ale můžete preferovanému pohlaví jít naproti a zvýšit pravděpodobnost, že se vám vytoužená holčička nebo chlapec podaří. Pokud vás zajímají nejčastější mýty ohledně početí, rozhodně si přečtěte tento článek.

Ženy jsou odolnější

Stejně jako jsou spermie nesoucí chromozom X (tedy spermie, které „vyrábí“ holčičky) odolnější a jejich životnost je mnohem delší než u spermií s chromozomem Y, jsou i ženské zárodky mnohem odolnější než ty mužské. V časech bídy je pravděpodobné, že matčin organismus dá vzniknout spíš holčičce, jelikož ženské pohlaví je sázkou na jistotu. Naopak v období blahobytu je pravděpodobnější, že se narodí chlapec. To, co jíme a v jakém množství ukazuje našemu tělu, v jakém období se právě nacházíme a ono se podle toho zachová.

Stravou k úspěchu

Podle studií prováděných univerzitami v Oxfordu a Exeteru je vyšší pravděpodobnost, že ženy, které se snaží otěhotnět a mají jídelníček s vyšším obsahem kalorií, zplodí chlapečka. Pokud dodržují stravu s nižší hladinou glukózy a sacharidů, bude to stačit i na holčičky. Vědci dokonce přišli s tím, že pro chlapečky je vhodné konzumovat 2 413 kalorií denně a pro početí holčiček stačí jen 2 283 kalorií.

Proč to tak je? Nedostatek glukózy, tedy hlavního zdroje energie, způsobí, že tělo matky vstoupí do nouzového režimu a předpokládá, že panuje všeobecná bída. V rámci nejvyšší životní priority - zachovat živočišný rod, bude tělo produkovat pouze samičí pohlaví. Konzumovat pouze sacharidy, nebo jejich příjem záměrně zvyšovat však také není správnou cestou. Může to vést i ke zdravotním komplikacím.

Pohlaví jako výsledek náhody

Tak jako tak vám ale každý lékař řekne, že pohlaví vašeho dítěte je dílem náhody a že jakákoliv snaha o jeho ovlivnění je nereálná a zbytečná a budoucí matku akorát stresuje. Pokud se vám podaří otěhotnět, berte i to jako obrovský úspěch. Spousta žen se dvou čárek na těhotenském testu nikdy nedočká a přitom by byly vděčné za jakékoliv pohlaví.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve