Jak si udržet lásku a pevný vztah, poté co zamilovanost vyprchá

 Vztahy 
15. září 2018 10:09 / Šárka Sokolská
  0
📷
6 fotografií v galerii
Podle odborníků zamilovanost trvá půl roku až dva Depositphotos
Podle odborníků zamilovanost trvá půl roku, maximálně dva. Pak oba partneři stojí před rozhodnutím, co dál. Buď se rozejdou a začnou hledat jinde, anebo budou na společném vztahu dál pracovat a budovat jej.

Je to krutá realita. Nic netrvá věčně, ani zamilovanost. Ta jednoho krásného dne vyprchá. Co pak s tím?

Chtít musejí oba

V první řadě je důležité, aby byl zájem pracovat na vtahu z obou stran. Hlavní věc je nezabřednout do nudy. Volejte si, povídejte si večer, co jste dělali a prožili během dne, vyprávějte si vtipné historky z práce nebo co jste četli zajímavého na internetu.

Mluvte o problémech

Není nic horšího než přestat spolu komunikovat. A to obzvlášť, pokud máte obavy o váš vztah, nebo naopak nápady a přání, jak by se dal ještě více okořenit. Je pravda, že muži neradi o těchto věcech mluví, ale určitě to zkuste. Jenom zbytečně nenaléhejte a nechtějte po partnerovi odpověď či rozhodnutí hned.

Dotýkejte se

Důležité je udržovat fyzický kontakt. Nejen sexuální, choďte venku v ruku v ruce, dejte si pusu na přivítanou či na rozloučenou. I obyčejné pohlazení udělá radost oběma a posílí vaše pouto.

Zkuste dobrodružství

Zkuste čas od času spolu podniknout něco neobvyklého. Třeba na víkend vyrazit na místo, kam byste běžně nejeli, vyrazit na zajímavý koncert třeba na druhou stranu republiky a klidně i s přáteli. Prostě mít společný zážitek, na který budete dlouho společně vzpomínat. A možná se někdy společně dostanete do situace, kdy budete muset vyřešit nějaký problém či překážku. Ale to je právě to, co dělá vztah vztahem.

Překvapení!

Překvapte někdy svého partnera. Pozvěte jej na večeři nebo kupte lístky na koncert. Stejně tak mu radost udělá, pokud jej překvapíte novým prádlem nebo návštěvou soukromé vířivky pro dva.

Kvalita, ne kvantita

V dlouhodobém vztahu se často objeví i problémy v oblasti sexu. Jeden z partnerů už zkrátka nemá takovou chuť na milostné hrátky jako dřív. Uvědomte si, že důležitější je kvalita, ne kvantita. Co však s tím? O tomto tématu jsme psali více zde

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47