Problémy ukryté v tangách. Tak sexy, ale tak nebezpečné

 Zdraví 
07. října 2018 14:53 / Šárka Sokolská
  0
📷
7 fotografií v galerii
I když jsou tanga velice sexy, neměly by je ženy nosit každý den Depositphotos
Tanga jsou sexy. Navíc, díky jejich střihu se skvěle nosí pod upnutými sukněmi či kalhotami. Ale podle odborníků jejich nošení není zdravé, dokonce je zdraví škodlivé. Proč?

O každém kousku, který si pořídíte do svého šatníku, mnohdy váháte celé hodiny. Ale málokterá žena už také uvažuje o tom, jestli ty či ony kalhotky jsou zrovna tou nejlepší volbou pro její zdraví. A dost možná váš překvapí fakt, že tanga to rozhodně nejsou.

Ten malý pruh látky

Tušily jste, že tanga mohou být zdrojem infekce? Ano, je to tak. Ten malý kousek látky, který se vám zařezává mezi hýžďové půlky, se totiž neustále posouvá mezi konečníkem a pochvou. A právě tento pruh bývá často zdrojem různých bakterií. Ty se pak snadno šíří do pochvy a mohou způsobit bakteriální infekci nebo zánět. Navíc se jejich nošením zvyšuje riziko podráždění, takže hrozí vyrážky a různé škrábance.

Dejte přednost bavlně

Podle řady gynekologů není vhodné, aby ženy nosily tanga každý den, a už vůbec ne na noc. Syntetické prádlo zvyšuje vlhkost v oblasti pochvy, protože není prodyšné. A obzvláště velký pozor by si měly dávat ženy v menopauze, protože jejich kůže je náchylnější k podráždění a tření. Mnohem zdravější je klasické bavlněné spodní prádlo, které snižuje riziko vzniku infekce.

Není bavlna jako bavlna

Ale i co se týče bavlny, i zde můžete sáhnout pěkně vedle. Zejména, pokud se řídíte spíše cenou a kupujete levnější prádlo. V takovém případě určitě sáhněte po čistě bílém prádle, které není barvené. Protože nemůžete vědět, jakými chemikáliemi je látka obarvená, což vám opět může způsobit nemalé zdravotní potíže. Pozor také na nažehlené potisky či ozdobné kovové aplikace, které mohou vyvolat alergickou reakci nebo ekzém.

Tipy pro pradlenky

I o spodní prádlo je potřeba se dobře starat a používat k tomu kvalitní prací přípravky. Nejvhodnější jsou takové, které jsou určené pro miminka. Rozhodně pozor na parfemaci, agresivní bělidlo a další chemické látky, které mohou mít neblahý vliv na přirozené poševní prostředí. V žádném případě nepoužívejte aviváž. Pokud se potýkáte s častými infekcemi, svěděním nebo zapáchajícím výtokem, může pomoci i změna pracího přípravku. Jemné přípravky používejte i na podprsenky, které by se měly prát ručně. Pokud se zrovna chystáte na jejich nákup, poradíme vám, jak vybrat tu nejlepší velikost a na co si dát pozor.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod