Nevyhýbejte se medu ani v dietě. V každé kapce je ukrytá celá řada vitaminů a antioxidantů

 Zdraví 
07. října 2018 09:28 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Ani při dietě byste se medu neměli vzdávat Depositphotos
Vyhýbáte se medu? Tak to je velká chyba. Zvlášť, pokud chcete vyzrát nad akné, zpomalit tvorbu vrásek a zároveň podpořit štíhlé křivky.

Med je nejstarší sladidlo v dějinách lidstva. Jde vlastně o přirozenou směs glukózy a fruktózy neboli hroznového a ovocného cukru. V každé kapce je ukrytá celá řada vitaminů, stopových prvků i enzymů, stejně jako aminokyselin a antioxidantů. Tak proč se denně nenadopovat těmito cennými látkami?

Nebojte se kalorií

Ano, med je sice sladký jako cukrkandl, ale to neznamená, že byste se mu měli vyhýbat i při redukční dietě. Navíc, podle posledních studií med reguluje spolupráci mezi krevním cukrem, mozkem a játry. A i jedna lžička prý napomáhá rychlejšímu spalování tuků. Ale pouze tehdy, pokud příjem ostatních sladidel a sacharidů snížíte na minimum.

Detoxikační bomba

Závěry studií také ukazují, že med má mnohonásobně větší detoxikační a antioxidační schopnosti ve srovnání s bílým vínem. Takže stačí lžička denně a bacily nemají šanci. Stejně tak med funguje jako úžasný energy drink v případě, pokud jste bez energie a cítíte se vyčerpaní.

Mírní stres, zlepšuje trávení

Tento sladký doping může podle mnohých lékařů pomáhat ustálit hladinu cholesterolu, což značně snižuje pravděpodobnost vývoje kardiovaskulárních onemocnění. Stále častěji se objevují i názory, že toto přírodní sladidlo také tlumí příznaky nadměrného stresu, mírní projevy alergie, zlepšuje paměť a dokáže „opravit“ nefungující trávení.

Domácí krém

O medu a jeho skvělých účincích v kosmetice už snad nelze ani pochybovat. Nemusíte si ani kupovat drahé kosmetické přípravky. Stačí si jej rozmíchat v trošce vody na konzistenci lehkého krému a pleťový zázrak je na světě. Pleti dodá hydrataci, zpomaluje proces biologického stárnutí a zmenšuje rozšířené póry. Také spolehlivě ničí bakterie, které stojí za vznikem akné, zneviditelní tmavé kruhy pod očima.

Masky z medu

Trápí vás akné? Zatočte s ním pomocí skořice a medu. Přírodní recepty na akné častokrát perfektně fungují. A k nim se řadí i med a skořice, které mohou společně pracovat na snížení zánětu na pokožce. Recept na denní i noční masku proti akné naleznete zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve