Jak skoncovat s kašlem. Zkuste mrkev s medem nebo sirup z piva

 Zdraví 
27. února 2020 11:00 / Bronislava Silná
  0
📷
4 fotografie v galerii
Med nebo sirup z piva - triků proti kašli je víc Pixabay
Kašel, zvlášť ten úporný a dlouhotrvající, nás dokáže pořádně potrápit. A pokud se chcete vyhnout antibiotikům, stojí za to vědět, jak na něj. Povíme víc.

Příčiny kašle jsou pochopitelně různé, takže se nedá obecně říct, že tyto recepty pomohou každému. Na druhou stranu jde o prostředky přírodní a není důvod je nevyzkoušet. Jestliže váš kašel během několika dnů působením doporučovaného postupu nepřejde, rozhodně vyhledejte lékaře.

Zázvor, citron, med

Tento recept je nejradikálnější a jde o velmi účinný postup proti různému druhu kašle. Budete potřebovat syrový zázvor, citrony a kvalitní med. Do zavařovací sklenice klaďte střídavě kolečka oloupaného citronu, na které přiložíte rovněž oloupaný zázvor nakrájený též na kolečka. Zbylý prostor zalijte medem. Takto pokračujte, dokud nezaplníte celou sklenici. Citron i zázvor pustí šťávy. Postupně odebírejte a užívejte několikrát denně lžíci. Budete-li mít dojem, že vám ubývá příliš mnoho tekuté části, doplňte ji medem. Během několika málo dní byste měli pocítit výraznou úlevu. Kašel začne ustupovat.

Pivo a cukr

Druhý náš recept spočívá ve výrobě sirupu, který je tvořen cukrem a pivem. Budete potřebovat 15 dkg cukru. Cukr nechte nejprve středně zkaramelizovat. Pak přilijete půl litru piva a přivedete k varu. Vaříte tak dlouho, dokud nevznikne hustý sirup. Ten užívejte po lžičkách. Dávkování se nemusíte obávat. Klidně osm lžiček v průběhu jediného dne. Vzhledem k obsahu cukru není recept vhodný pro diabetiky nebo osoby, které se snaží shodit nějaké to přebytečné kilo.

Mrkev s medem

Poslední ze tří receptů proti kašli je založený na kombinaci mrkve a medu. Mrkev nakrouháme na struhadle, uvaříme do měkka. Dáme jen nejnutnější množství vody, aby jí na konci vaření zbylo jen málo. Až mrkev trochu zchladne, přidáme několik lžic medu. Užíváme každý den asi čtyři polévkové lžíce. Důležitá je vytrvalost. Po jednom dni užívání se pochopitelně nic nezmění. Když ale vydržíte, zjistíte, že výsledky mohou být velmi dobré.

Když se chcete vyhnout sladkému

Zázvor a citron můžete využít samozřejmě i bez medu nebo cukru. Důvod je jasný: cukr škodí, jak se můžete dočíst zde. Na zjemnění chuti použijte některé přírodní sladidlo, které je bez kalorií. Nabízí se třeba stévie. Ze zázvoru a citronu je možné dělat i skvělý čaj. Jen mějte na paměti, že je škoda zalévat obojí vroucí vodou, která zlikviduje většinu zdraví prospěšných látek. Raději chvíli počkejte a použijte vodu teplou asi osmdesát stupňů.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve