Je čas sběru medvědího česneku. Jeho listy mají antibiotické účinky

 Zdraví 
27. dubna 2020 10:16 / Eva Vogelová
  1
📷
5 fotografií v galerii
Listy medvědího česneku mají antibiotické účinky  Pixabay
Sezona medvědího česneku je v plném proudu. Jde o velmi zdravou bylinu, která roste pouze na jaře. Má výraznou chuť a voní po česneku. Přináší spoustu zdravotních benefitů, kvůli kterým stojí za to ho pravidelně jíst.

Medvědí česnek si nemusíte kupovat, protože ho najdete v listnatých lesích okolo vody. Podobá se konvalince, má podlouhlé listy a drobné bílé květy. Dávejte pozor, abyste si tyto dvě rostliny spolu nespletli. Medvědí česnek má pozitivní vliv na lidský organismus, jde o přírodní antibiotikum.

Detoxikace organismu

Jarní detoxikace organismu je velmi potřebná. Díky ní se zbavíte všech toxinů, které se během zimy dostaly do vašeho těla. Medvědí česnek je známý svými detoxikačními schopnostmi. Má diuretické účinky, což znamená, že dokáže organismus odvodnit.

Budete mít více energie a váš organismus se lépe vypořádá s viry a bakteriemi. Pročišťuje krev, ledviny a močový měchýř. Konzumujte jeho listy každý den a do měsíce byste měli zpozorovat první účinky.

Bolest hlavy

Máte problémy s častými bolestmi hlavy, které vás nutí se neustále dopovat léky? Zkuste raději pravidelně jíst medvědí česnek. Kromě detoxikačních účinků také dokáže utlumit bolesti hlavy. Možná vám zabere i na nesnesitelné migrény.

Křečové žíly

Křečové žíly nejsou pouze vadou na kráse, ale dokáží pořádně potrápit. Jedince, kteří je mají, často trápí otoky nohou, mravenčení, bolest či záněty. Vydržet s křečovými žílami stát na nohou celý den je často problém. Vyzkoušejte na ně sílu medvědího česneku, může vám pomoci bolest zmírnit.

Vysoký tlak

Máte potíže s vysokým tlakem? Pomohou vám na něj nejen procházky na čerstvém vzduchu, ale i medvědí česnek. Dejte si alespoň jeden list denně. Funguje také jako prevence před kardiovaskulárním onemocněním.

Trávicí potíže

Trápí vás zácpa a plynatost? V takovém případě vyzkoušejte sílu medvědího česneku, má totiž projímavé účinky. Vyčistí vám střeva. Musíte však sníst několik listů medvědího česneku denně. Jeden list by vám se zácpou patrně nepomohl. Funguje i jako prevence před rakovinou tlustého střeva.

Nachlazení

Medvědí česnek vám pomůže v boji proti nachlazení. Hodí se zejména při léčbě horních dýchacích cest. Přečtěte si, co vám ještě může ulevit od příznaků nachlazení. Může pomoct i lidem, kteří trpí astmatem či zánětem průdušek.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve