Krémy na obličej vybírejte podle své věkové kategorie

 Krása 
15. dubna 2018 12:48 / Kateřina Kofroňová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Každá žena potřebuje individuální péči Internet
Po nestárnoucí a mladistvé pleti touží ženy každého věku. Pleťové krémy mohou stav pokožky mnohonásobně zlepšit a omladit, ovšem musíte vědět, který vybrat. V tomto článku vám vysvětlíme, která věková kategorie potřebuje jaký typ krému. Stačí si pak jen vybrat vhodný právě pro sebe.

Je dobré pořídit si denní, noční a oční krém od jedné značky, jelikož všechny přípravky se vzájemně ve výživě celého obličeje doplňují. Pokud vaše oblíbená značka takovýto set nabízí, směle do něj! Stejně tak je dobré kosmetiku používat alespoň půl roku, aby se dostavil viditelný a měřitelný efekt.

Mnoho z nás také vybírá krém podle recenzí od známých, kamarádů nebo třeba podle internetu. Správně. Mnohem lepší, než výběr neřešit vůbec. I tak vám ale ve finále nemusí krém sedět, protože máte o trochu jinou pleť, nebo jste právě jiné věkové kategorie. Přípravky na obličej jsme vám v následujícím textu rozdělili krásně podle věku.

Věkové rozmezí 20 až 30

Žena je v tomto věku ještě mladá, aktivní a plná života, nicméně se začínají objevovat první vrásky, a to kolem 25. roku života. Touto dobou je nejvhodnější čas začít o svou pleť cíleně pečovat a zabránit tak příznakům předčasného stárnutí. Nejdůležitější je proto začít používat kvalitní hydratační krém. Povrchové vrásky totiž způsobuje právě dehydratace pleti. Paseku můžete natropit i nevhodná péče při nadměrném slunění či návštěvě solárií.

Hydratační krém by měl proto jednoznačně tvořit neustálou součást vaší skříňky v koupelně. Můžete ji doplnit i o krémy s technologií, která podporuje přirozený rozvoj pleťových buněk, jejich komunikaci a uspořádání. Účinky krému také znásobíte pravidelným čištěním pleti a používáním peelingů. Zkuste třeba cukrový, o kterém jsme psali zde.

Věkové rozmezí 40 až 50

Od čtyřiceti let jsou vhodné kapsle s kolagenem, které se však doporučují v každé věkové kategorii. Rovněž u krémů je dobré vyhledávat ty, které právě jeho tvorbu obnovují. Denní krémy by rovněž měly obsahovat sluneční faktor, jelikož pokožka už je proti slunci náchylnější.

Doporučovaným zázrakem kosmetiček je také arganový olej, jelikož je silným antioxidantem, který chrání pleť před vnějšími vlivy. Působí rovněž na tvorbu kolagenu, ale také elastinu a je vhodný pro všechny typy pleti. Na noc se doporučuje kaviárový krém či sérum, který regeneruje pleť, mineralizuje ji a zpomaluje proces stárnutí.

Věk 60 a více

V tomto věku jsou již vrásky patrné, ale i tak lze bojovat s hlubokými vráskami a také je potřeba zaměřit se na pigmentové skvrny, které se mohou začít objevovat právě kolem tohoto věku. Vyzkoušejte proto depigmentační krémy, ale dbejte i na stravu s dostatkem vitaminů. Sáhněte po krémech, které slibují dodat povadlé pleti ztracený objem.

Pleť je v tomto věku také potřeba hydratovat a regenerovat, aby se zabránilo právě její povadnutí, které způsobuje jak stáří pokožky, tak hormonální nerovnováha. Vybírejte vysoce účinná séra a jednou za měsíc se svěřte do rukou zkušené kosmetičky, díky které bude příjemně relaxovat nejen vaše pleť, ale i vy.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve